Prima paginăReligie

Biserica „Sfinții Ioachim şi Ana” din Roman îşi sărbătoreşte hramul

Dimensiune text

Lăcaşul de cult, realizat în stil maramureşean, a fost ctitorit de ÎPS Ioachim, arhiepiscop de Roman şi de Bacău.

hram 2Biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” din Roman – sau Biserica Copiilor, cum este cunoscută de romaşcani – îşi serbează hramul miercuri, 9 septembrie. Slujba arhierească a hramului a avut loc luni, 7 septembrie, şi a fost condusă de ÎPS Ioachim, arhiepiscop de Roman şi Bacău, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Copii îmbrăcaţi în costume populare i-au urat bun venit ierarhului în comunitatea lor parohială. ÎPS Ioachim a ţinut un cuvânt de învăţătură în faţa celor prezenţi, despre semnificaţia sărbătorii şi importanţa cinstirii patronilor familiei creştine.

„Naşterea Maicii Domnului este începutul mântuirii noastre pentru faptul că, prin ea, umanitatea a dialogat cu cerul şi s-a pregătit intrarea în timpul nostru convenţional. Este o bucurie deplină de fiecare dată când prăznuim acest eveniment”, a spus ierarhul.

hram 3ÎPS Ioachim a vorbit celor prezenţi despre începutul anului şcolar şi desfăşurarea activităţilor socio-culturale determinate de acesta, printre care proiectul eparhial „Lăsaţi copiii să vină la mine şi nu-i opriţi!”, ce se va derula în cele şase protopopiate ale eparhiei.

Lăcaşul de cult, realizat în stil maramureşean, a fost amenajat în cartierul Favorit în anul 2008. Reprezintă un punct de atracţie pentru romaşcani, prin arhitectura şi dimensiunile lui. Ctitorită de ÎPS Ioachim Băcăuanul cu ocazia împlinirii a opt ani de slujire arhierească, Biserica „Sfinţii Ioachim şi Ana” a fost ridicată în locul unde a existat un parc pentru copii, pe un teren donat Eparhiei Roman de către municipalitate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0