Prima paginăRoman

Biserica „Sfântul Gheorghe” din Roman ajută 48 familii

Dimensiune text

Asociația filantropică „Sfântul Gheorghe” din Roman, care își desfășoară activitatea pe lângă Biserica „Sfântul Gheorghe, a pregătit pachete pentru 48 de familii nevoiașe din parohie, însumând 117 persoane.

 

 

Cadourile au constat în alimente (un kilogram de zahăr, un litru de ulei, un kilogram de orez, o pungă de portocale, zece ouă, un pui) și un calendar religios.

Asociația filantropică „Sfântul Gheorghe” a fost înființată cu șase ani în urmă și, de atunci, își concentrează eforturile pe ajutorarea familiilor aflate în dificultate. Cazurile au fost identificate de preoții Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Ionel Gherasimescu și Sevastian Moraru – cu ocazia vizitelor pastorale sau în diverse ocazii. Fondurile asociației provin din direcționarea de către populație a 2% din impozitul pe venit și din donații. „Am fost numit preot în 2005. Atunci, am preluat asociația și încercăm, la cele două mari sărbători din an, dar și în alte ocazii, să ajutăm, în primul rînd, oamenii din parohie și, după posibilități, și persoane din afara ei, care ne cer ajutorul. În acest an, acordăm pachete pentru 48 de familii. Dacă familia are mai mulți membri, Consiliul Asociației a decis acordarea mai multor pachete. De exemplu, la o familie formată din șase persoane vor fi date patru pachete. Sperăm să aducem o bucurie celor aflați într-o situație dificilă. Menționez că aceste ajutoare au fost acordate numai pe baza unor anchete sociale„, a spus preotul Sevastian Moraru, președintele Asociația filantropice „Sfântul Gheorghe” din Roman.

Pe lângă ajutoarele alimentare acordate bianual, Asociația sprijină susținerea unui copil în Centrul de zi „Melchisedec Ștefănescu”, din cadrul Școlii nr. 8 din Roman, și acordă ajutoare financiare unor persoane din alte parohii.
Am acordat un ajutor bănesc de 1.500 lei unei persoane din Parohia «Sfinții Voievozi» din Roman, al cărui băiat avea nevoie de un cărucior cu rotile. O femeie bolnavă de cancer a fost ajutată de asociația noastră cu 1.000 lei. Au găsit sprijin la asociație și alte persoane care au avut nevoie de bani pentru a merge la tratament„, a spus Adrian Ursărescu, secretarul Asociației.

Din Consiliul Asociației fac parte preotul Ionel Gherasimescu, vicepreședintele asociației, cântărețul bisericesc Adrian Ursărescu (secretar), Costică Scripcaru (epitrop), Vasile Hulea, Mihai Dinu, Vasile Dăscălița, Gheorghe Ciobanu, Dumitru Costescu.

Sponsorii cadourilor primite de cele 48 de familii sunt: Vasile Balcan, director general al Marsat, Vasile Mocanu – director regional Banc Post Moldova, judecătorul Dumitru Biro, procurorul Dumitru Tănase și oamenii de afaceri Liudmila Cărpușor, Petrică Căpraruși Gheorghe Ciobanu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0