Biserica romano-catolică îndeamnă credincioșii să meargă la vot

Dimensiune text

Alegerile electorale de pe 10 iunie sînt considerate un eveniment extrem de important pentru Biserica romano-catolică din România. Aceasta își îndeamnă credincioșii să meargă în număr cît mai mare la vot și să voteze așa cum îi îndeamnă conștiința, dar fără a-și vinde votul.

 

În acest context, PS Petru Gherghel, episcop de Iași, alături de ceilalți episcopi din țară, a redactat o declarație referitoare la alegerile de pe 10 iunie.

Noi, episcopii catolici de ambele rituri din România, reuniți în sesiunea de primăvară, îndemnăm pe fiecare creștin și pe toți oamenii de bună credință să-și exercite dreptul și responsabilitatea de a participa la vot, pentru alegerile locale din 10 iunie 2012. Creștinii trebuie să aibă un rol activ și esențial în păstrarea și promovarea valorilor creștine proprii poporului nostru și conforme cu învățătura Sfintei Scripturi și a Bisericii. De aceea îndemnăm cu insistență pe toți creștini să își exercite dreptul de a vota și să voteze pe aceia care promovează valorile demnității umane, sprijină familia și respectă viața încă din momentul conceperii ei și pînă la sfîrșitul ei natural, care promovează pacea, valorile eticii creștine și creația lui Dumnezeu. Fiecăruia în parte și tuturor nu ne este indiferent cine ne reprezintă politic valorile și interesele sociale. În exercitarea acestui drept constituțional și cetățenesc, nimeni nu trebuie să se lase influențat de promisiuni, bani sau alte avantaje materiale„, se arată în declarația episcopilor romano-catolici și greco-catolici din România.COMENTARII

WORDPRESS: 0