Biserică nouă la Nisiporeşti

Dimensiune text

biserica NisiporestiLa consacrarea altarului şi sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporeşti va fi prezentă toată suflarea comunei Boteşti.

Locuitorii comunei Boteşti vor fi prezenţi sâmbătă, 16 august, la ora 10.30, la consacrarea altarului şi sfinţirea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporeşti.

Lucrările au fost demarate în anul 1993 şi au decurs lent din cauza fondurilor limitate de care iniţiatorii acestui proiect au dispus. În anul 1996, lucrările de construcţie au fost sistate şi reluate trei ani mai târziu.

Vechea biserică a satului, de 105 de ani, fost demolată în vara anului 2005, iar pe 2 august, în acelaşi an, s-a celebrat prima Sfântă Liturghie în noua biserică.

Lăcaşul de cult are 40 de metri lungime, un spaţiu dedicat altarului, de 15 metri şi un turn de 74 de metri înălţime. Biserica a fost înzestrată cu pardoseală din marmură sub care s-a montat un sistem de încălzire. Tot din marmură a fost realizat şi altarul principal, dar şi altarele laterale. Un vitraliu intitulat „Adormirea Maicii Domnului”, o reprezentare după mozaicul „Chiesa dei Frari”, din Veneţia, aduce un plus de frumuseţe bisericii. Lăcaşul de închinăciune a fost dotat cu 70 de bănci, realizate sub coordonarea părintelui Karmil Sociu.

biserica NisiporestiAnul trecut s-a reuşit finalizarea lucrărilor şi ornamentarea bisericii. A fost realizată construcţia grotei, zugrăvirea şi amenajarea curţii bisericii, realizarea în mozaic a drumului crucii. „Nici vitregiile timpurilor şi nici dictatura comunistă nu au reuşit să distrugă dorinţa de nestrămutat a comunităţii şi a păstorilor ei sufleteşti de a avea un lăcaş sfânt de rugăciune, unde să fie preamărit Cel Preaînalt, sub protecţia Maicii Domnului”, a spus părintele Flavian Enăşcuţ, parohul bisericii din Nisiporeşti.Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0