Prima paginăActualitate

Biserică în flăcări, de Sfântul Andrei

Biserică în flăcări, de Sfântul Andrei

Dimensiune text

Luni, 30 noiembrie, în jurul orei 14, pompierii au fost înștiințați, prin apel la 112, despre producerea unui incendiu la o biserică din localitatea Râșca, din comuna Drăgănești.

Conform ISU Neamț, apelul a fost făcut de un cetățean care se afla în trecere pe lângă biserică, acesta observând flăcări și fum ieșind din turla bisericii. Incendiul se manifesta în interiorul bisericii și la acoperișul acesteia, fără a fi înregistrate victime. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Tîrgu Neamț, cu trei autospeciale pentru stingere, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD. În sprijin s-au deplasat și o autospecială pentru stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime, de la Detașamentul Piatra Neamț, precum și o autospecială pentru stingere de la Detașamentul Roman.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul, evitându-se propagarea la casa praznicală și camera centralei. „Focul deschis în spații închise – lumânare/candelă – a fost cauza probabilă de producere a incendiului. În urma incendiului a ars biserica din lemn, cu suprafața de aproximativ 150 de metri pătrați, și bunuri materiale aflate în interiorul acesteia. Pompierii au evacuat din interiorul bisericii o serie de obiecte de cult”, a declarat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

 

 

Foto: ISU Neamț

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0