Biserica „Fericitul Ieremia Valahul” se pregăteşte de hram

Părintele Alois Moraru, parohul bisericii, a pregătit pentru invitaţi şi credincioşi trei zile de rugăciune, teatru, muzică, dans şi bucate tradiţionale. 

Fericitul IeremiaParohia „Fericitul Ieremia” din Roman se pregăteşte de sărbătoarea de hram a bisericii. „Prăznuim sărbătoarea călugărului capucin Ieremia Valahul, patronul bisericii şi al comunităţii noastre, care, la data de 8 mai, a intrat în mănăstire. Vom marca acest eveniment în trei zile. După ce ne vom pregăti spiritual, prin rugăciune, spovadă şi împărtăşanie, în seara zilei de vineri, 8 mai, la ora 18.00, sărbătoarea liturgică a fericitului Ieremia Valahul, ne vom reuni în biserică pentru a celebra Sfânta Liturghie şi a invoca mijlocirea patronului nostru”, a precizat părintele Alois Moraru, parohul Bisericii „Fericitul Ieremia Valahul”.

Ziua de sâmbătă va fi dedicată pentru curăţenia exterioară şi pentru pregătirea bucatelor din care credincioşii vor gusta duminică, 10 mai, la marea sărbătoare.

Duminică, un sobor de preoţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi sute de musafiri vor lua parte la Sfânta Liturghie. „«Fericiţii muşatini» vor cânta şi vor proclama cuvântul lui Dumnezeu. Nu uităm că suntem moldoveni şi ne place să petrecem cu cei dragi. Sărbătoarea va continua şi în casele noastre, cu bucate gustoase. Ca să ajungă mai repede spre case, fanfara va însoţi mersul alert al enoriaşilor şi oaspeţilor”, a mai spus părintele Alois Moraru.

Luni, 11 mai, pregătirile vor fi reluate, deoarece urmează o seară lungă şi plină de surprize. La ora 18.00 se va celebra o altă Liturghie solemnă în cinstea fericitului Ieremia, care este serbat în fiecare zi de luni. Va urma un moment teatral, oferit de actorii profesionişti ai „Teatrului din clopotniţă” din Bacău, care vor juca comedia „Sunt un băiat cuminte”. După piesa de teatru, invitaţii sunt chemaţi la „Petrecerea fericiţilor”, unde se vor bucura de muzică, dans şi bucate tradiţionale.


COMENTARII

WORDPRESS: 0