Biserica din Tămăşeni îşi serbează hramul

Sâmbătă, după slujba de hram, localnicii vor petrece la balul organizat de primărie.

tamaseni 02Biserica romano-catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Tămăşeni îşi va sărbători sâmbătă, 22 august, hramul. La eveniment va participa, la invitaţia preoţilor lăcaşului de cult, întreaga comunitate, dar şi credincioşi din parohiile învecinate, pentru a trăi în comuniune bucuria acestei sărbători. Ca în fiecare an, credincioşii vor împodobi biserica şi statuia Sfintei Fecioara Maria cu cele mai alese ornamente florale.

Construcţia actualei biserici a început în anul 1956, sub îndrumarea părintelui Wilhelm Clain, pe locul celei vechi. Lăcaşul de cult a fost ridicat prin contribuţia în bani şi muncă a sătenilor. În timp, altarul şi exteriorul bisericii au suferit modificări, potrivit noilor norme liturgice adoptate de Conciliul al II-lea de la Vatican.

În timpul părintelui Ioan Simon, între 1986 şi 1987, s-a realizat o renovare generală a bisericii. Sfinţirea lăcaşului de cult şi consacrarea altarului au avut loc pe 23 august 1998, a doua zi de hram a comunităţii, după ce au fost efectuate lucrări de înnoire a acoperişului şi de înfrumuseţare interioară a bisericii, realizate sub coordonarea părintelui Iosif Enăşoaie.

Biserica are o suprafaţă de 1.144 de metri pătraţi şi înălţimea turnului de 50 de metri. Lăcaşul de cult a primit şi hramul „Sfânta Fecioară Maria de la Lourdes”, care se sărbătoreşte pe 11 februarie.

După slujba religioasă, programată la ora 11.00, localnicii vor petrece, sâmbătă şi duminică, la balul organizat de Primăria şi Consiliul Local Tămăşeni, care se va desfăşura în parcul civic al comunei. În cele două zile, muzica va fi asigurată de Fanfara de la „Zece Prăjini”. Pe scena special amenajată vor evolua artista de muzică populară Margareta Clipa (sâmbătă) şi Fuego (duminică). Sâmbătă, la miezul nopţii, întreaga comunitate va asista la un foc de artificii. Pentru acest eveniment, autorităţile locale au cheltuit 15.000 de lei.


Articol mai nou
Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Bacaoanu Florin 4 ani

    Domnule primar, ne bucuram de anuntul dvs la ziar ca la hramul bisericii din Tamaseni vin doi artisti renumiti, Fuego si Margareta Clipa plus fanfara de la 10 prajini plus probabil o alta formatie care va fi pe seara. Este un lucru foarte frumos dar de ce dintotdeauna faceti diferenta dintre Tamaseni si Adjudeni. Din cate stiu eu, la Adjudeni, niciodata nu ati adus un artist renumit, ci doar o formatie autohtona, ceea ce nu este corect. Dintotdeauna ne-ati tratat ca pe niste prosti. Veniti doar in campanie electorala si ne spuneti ca suntem niste oameni deosebiti, dar in schimb totul este fals.