Prima paginăSocialReligie

Biserica Copiilor serbează hramul

Dimensiune text

Slujba de hram va fi oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ctitorul lăcașului de cult.

Biserica ”Sfinții Ioachim și Ana”, sau Biserica Copiilor, cum este cunoscută de romașcani, își va serba hramul luni, 9 septembrie.

Slujba hramului va fi săvârșită duminică, 8 septembrie, după procesiunea cu sfintele icoane care se va desfășura de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” până la Biserica ”Sfinții Ioachim și Ana”.

Slujba arhierească a hramului va fi condusă de PS Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ctitorul lăcașului de cult. Ierarhul va sluji alături de un sobor de preoți și diaconi, va ține un cuvânt de învățătură în fața celor prezenți despre semnificația sărbătorii și importanța cinstirii patronilor familiei creștine și va sărvârși o rugăciune pentru copiii din Parohia ”Ioachim și Ana”, la început de an școlar.

Biserica, realizată în stil maramureșean, a fost amenajată în cartierul  Favorit, în 2008, în locul unde a existat un parc pentru copii, pe un teren donat Eparhiei Roman de către municipalitate. Lăcașul de cult a fost ctitorit de PS Ioachim Băcăuanul cu ocazia împlinirii a opt ani de slujire arhierească. ”Biserica este pregătită să-și întâmpine credincioșii. În acest an s-a realizat izolația interioară a bisericii și s-au făcut lucrările de întreținere necesare, printre care lăcuirea interioară și exterioară a lăcașului de cult”, a spus preotul Gheorghe Paleu, parohul Bisericii ”Ioachim și Ana” din Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0