Biruința Gherăești participă la prima ediție a Cupei Regelui la oină

Dimensiune text

Un moment memorabil din istoria Clubului Sportiv Biruința Gherăești va rămâne acela al participării la prima ediție a Cupei Regelui, la oină, competiție care va avea loc duminică, 12 mai, în București, pe stadionul de lângă Arcul de Triumf. Ioan Chifan, antrenorul echipei, are încredere că elevii săi pot lua trofeul.

 

Foto: Cupa Regelui, fosta Supercupă a României, este singurul trofeu care lipsește echipei din Gherăești

 

Prin valoare, gruparea din Gherăești  a devenit una dintre cele trei privilegiate din țară, alături de Straja București și Frontiera Constanța, poziție care va deschide o nouă și foarte importantă filă în albumul sportului național. Cunoscută, până acum, sub denumirea Spercupa României, Cupa Regelui va avea loc după 114 ani de la desfășurarea primului campionat național de oină, în 9 mai 1899. Federația Română de Oină, al cărei președinte este Nicolae Dobre, se află, de curând, sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Mihai I, regele României, suveranul urmând a fi reprezentat la acest eveniment de Principele Nicolae, cel care va da startul competiției și va înmâna trofeul.

Fosta Supercupă  a României, de acum Cupa Regelui, a fost introdusă în programul competițional al Federației Române de Oină în 2005. Frontiera a încheiat învingătoare de cinci ori. Competiția adună la start învingătoarele din campionatul național, Cupa României, Cupa Federației și Cupa Satelor. În acest an, Biruința Gherăești participă din postura de câștigătoare a Cupei Satelor, în 2012, Frontiera având a se lăuda cu locul I în campionat și în Cupa României, iar Straja – cu locul I în Cupa Federației.

De-a lungul anilor, Biruința Gherăești a fost pe locul I în campionat, în Cupa României, în Cupa Federației și în Cupa Satelor, fără Supercupă. „Este singurul trofeu care ne lipsește. Încercăm să-l aducem la Gherăești, mai ales că este prima ediție sub denumirea Cupa Regelui. Nu ne vom menaja deloc. Suntem conștienți că și partenerii de întrecere, foarte valoroși, își doresc să câștige. La ultimele antrenamente, echipa noastră a lucrat foarte bine. Este în formă. Vineri seară vom efectua ședința de pregătire decisivă, în urma căreia vom stabili care vor fi titularii. Ne vom baza pe un lot tânăr, format din 11 juniori și trei seniori”, a afirmat Ioan Chifan, antrenorul Biruinței.

Lotul Biruinței: Mihai Gherghel, Ionel Dancă, Cristi Blaj (seniori), Cristi Enășoaie, Robert Benea, Mihai Mătălică, Alexandru Mătălică, Viorel Minac, Ionuț Moțoc, Alexandru Andrei, Sorin Puiu, Mihai Gherghel jr., Mihai Blaj, Cristi Gălățeanu.

Lotul nemțean va pleca sâmbătă spre București, însoțit de Adrian Andrei (președintele clubului), profesorul Mihai Blaj și Ioan Chifan.

Sistemul de desfășurare al competiției va fi cel de campionat, fiecare cu fiecare. Întrecerile vor începe la ora 10, competiția fiind inclusă în calendarul evenimentelor care marchează  Ziua Regalității – 10 Mai.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0