Prima paginăSport

Biruința Gherăești, aproape de un nou trofeu al Cupei României la oină

Biruința Gherăești, aproape de un nou trofeu al Cupei României la oină

Dimensiune text

 

Federația Română de Oină, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Județeană de Oină Constanța, ACS Frontiera Tomis Constanța și CS Cleopatra Mamaia au organizat, vineri și sâmbătă, 21 și 22 iulie, pe terenul „Constructorul-Cleopatra” din Complexul Sportiv „Badea Cârțan” din Constanța, întrecerile din cadrul Cupei României la oină pentru seniori la masculin.

Echipa Biruința Gherăești, antrenată de Ioan Chifan și Mihai Blaj, a fost din nou foarte aproape de câștigarea Cupei  României la oină, pentru a doua oară în ultimii zece ani de la revitalizarea oinei în 2008, după cupa câștigată de oiniștii din Gherăești în anul 2010. Câștigătoarea trofeului a fost echipa constănțeană Frontiera Tomis, învingătoare cu scorul de 22-18 în finala cu Biruința Gherăești.

Rezultatele partidelor – GRUPA A: Politehnica Cluj – Biruința Gherăești 8-13, Frontiera Tomis Constanța – Politehnica Cluj 29-7, Biruința Gherăești – Frontiera Tomis Constanța 13-15; GRUPA B: Brigada Gherăești – Energia Râmnicelu 15-20, Straja București – Brigada Gherăești 20-8, Energia Râmnicelu – Straja București 10-21; semifinale: Straja București – Biruința Gherăești 14-17 și Frontiera Tomis Constanța – Energia Râmnicelu 29-18. În finala mică, Straja București a trecut de Energia Râmnicelu cu scorul de 18-8, în timp ce în finala mare Frontiera Tomis Constanța a învins Biruința Gherăești cu scorul de 22-18.

Duminică, pe terenul special amenajat pe plaja „Cleopatra” din Mamaia, au avut loc și meciurile din cadrul Campionatului Național de oină pe plajă pentru seniori la masculin. În semifinale, Straja București a trecut de Politehnica Cluj, cu scorul de 20-12, în timp ce Frontiera Tomis Constanța a învins Brigada Gherăești, cu scorul de 10-5. În finala mică, Brigada Gherăești s-a impus în duelul cu Politehnica Cluj, cu scorul de 15-3. Finala mare a revenit formației Straja București, care a dispus, cu scorul de 14-10, de Frontiera Tomis Constanța.

Lotul de jucători folosit de cei doi antrenori a fost următorul: Mihai Mătălică, Cosmin Roca, Alexandru Andrei, Emanuel Blaj, Petru Andrei, Petru Gherghel, Emanuel Mihăluțe, Dragoș Bereșoaie, Florin Popovici, Gabriel Sulteș, Ștefan Tănase, Alexandru Bejan și Paul Vasile.

„Următoarele competiții de seniori vor fi Turneul play-off de la Iași și Cupa Satelor de la Sibiu, care se vor desfășura în luna septembrie, în timp ce tinerii oiniști din Gherăești vor participa, în luna august, la Campionatul național de juniori, unde se speră la obținerea primelor titluri de campioni pe anul 2017”, a afirmat antrenorul Mihai Blaj.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0