Prima paginăActualitateRoman

Biroul de la Roman a eliberat mii de caziere

Dimensiune text

Investiţia făcută de administraţia locală şi-a dovedit utilitatea. Mai mult de 3.500 de cetăţeni au apelat, anul trecut, la serviciile Biroului de eliberare caziere.

Mii de cetăţeni au apelat la serviciile biroului de eliberare caziere judiciare din cadrul Poliţiei municipiului Roman, în cele aproape şase luni de funcţionare. Eliberarea cazierelor judiciare a fost posibilă la Roman începând cu luna iunie 2014, după ce administraţia publică locală a investit pentru amenajarea unui spaţiu adecvat desfăşurării acestei activităţi, dar şi pentru un nou birou al ofiţerului de serviciu. Cetăţenii au putut scoate cazierele la Roman în ultima jumătate de an, cu excepţia a trei săptămâni din luna august, când poliţistul ce lucrează acolo a plecat în concediu, iar reprezentanţii Poliţiei Neamţ nu au desemnat un înlocuitor.

Biroul de caziere de la Roman a fost solicitat de 3.604 persoane, fiind eliberate 3.588 de certificate de cazier judiciar persoanelor fizice şi 16 certificate de cazier judiciar persoanelor juridice, în timp ce, la nivelul întregului judeţ, au fost eliberate, în anul 2014, 29.975 de certificate de cazier judiciar persoanelor fizice şi 312 certificate de cazier judiciar persoanelor juridice. Asta înseamnă că, în jumătate de an, biroul de la Roman a eliberat peste 11% din toate cazierele eliberate la nivelul judeţului.

Ce acte sunt necesare pentru cazierul judiciar

În cazul persoanelor fizice, solicitantul de cazier judiciar trebuie să se prezinte personal la ghişeu, cu un act de identitate valabil, un timbru fiscal de doi lei pentru fiecare certificat solicitat şi chitanţa de la trezorerie prin care să se facă dovada achitării taxei de zece lei pentru fiecare certificat solicitat. Pentru eliberarea unui certificat de cazier judiciar pentru persoană juridică sunt necesare: dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (copie de pe actul constitutiv al persoanei juridice), copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal, copie de pe certificatul de înregistrare al societăţii, certificat constatator de la Registrul Comerţului (original sau copie legalizată), chitanţa de achitare a taxei în cuantum de zece lei şi timbru fiscal în valoare de doi lei.

Timbrul fiscal se găseşte la orice oficiu poştal, iar taxa de cazier judiciar se plăteşte la trezorerie. Programul de lucru al biroului de caziere Roman este, de luni până vineri, între orele 8.00 – 12.00, iar de luni până joi, şi după-amiaza, între 14.00 – 16.00.

COMENTARII

WORDPRESS: 0