Prima paginăSport

Bîndac, Mărieș, Cîrlig – tripletă de aur la naționalele copiilor

Dimensiune text

Opt medalii au cucerit atleții romașcani la ediția din acest an.

Foto: Andrei Mărieș, în spatele antrenorului său, pe podiumul de la înălțime.

 

Că atletismul romașcan are viitor sau, cel puțin, nu duce lipsă de talente au demonstrat-o și rezultatele de la recentele campionate naționale de atletism ale copiilor, sportivi născuți între 1999 și 2004 sau chiar mai mici. Performerii ediției de vară din acest an, la concursul desfășurat în capitală, se numesc Maria Mădălina Bîndac, Iuliu Andrei Mărieș și Cosmin Ioan Cîrlig, toți trei de la Clubul Atletic Roman (CA) și toți trei campioni naționali.

Mădălina Bîndac, sportivă pregătită de Camelia Ciortan și legitimată și la CSȘ Adjud, s-a impus în proba de aruncare a suliței la copii 1 (C1 – născuți în 1999 și 2000), cu 38,19 metri, cu peste 5 metri mai mult decît a doua clasată, Raluca Adriana Vrabie, atletă legitimată, de asemenea, la cele două cluburi amintite.

La săritura în înălțime, cel mai sus a ajuns Andrei Iuliu Mărieș, elevul antrenorului Iulian Corugă trecînd peste ștacheta ridicată la 1,55 metri. Andrei, medaliat cu argint în martie la naționalele de sală, a intrat, însă, în posesia medaliei de aur după cîștigarea unui război psihologic cu alți patru pretendenți la titlul național, între care și colegii săi de club David Ciuraru și Paul Pleșca, alături de care a ocupat podiumul la naționalele indoor. De această dată, Ciuraru și Pleșca au sărit doar 1,44 metri, ratînd podiumul. Iuliu l-a devansat pe al doilea clasat, care a sărit maximum tot 1,55 m, grație încercărilor mai puține de care a avut nevoie pentru a atinge înălțimea amintită. Mărieș a încercat, bineînțeles, la cota superioară, 1,58 m, recordul său personal, pe care o atinsese la etapa de zonă de la Iași, premergătoare finalei. Nu a mai izbutit, acum, dar cel mai important este că s-a ales cu medalia de aur.

Celălalt medaliat cu aur al Romanului este Cosmin Ioan Cîrlig, elev al antrenoarei Carmen Iederan, campion național la aruncarea ciocanului, tot C1, cu o cea mai bună aruncare de 47,68 metri.

Alexandra Ioana Calistru, sportivă pregătită de Elisabeta Baciu, a luat medalia de argint în proba de triatlon, C1, cu 1932 puncte, clasîndu-se pe poziția secundă în fiecare dintre cele trei componente ale probei, 60 m plat, lungime, 800 m. La aceeași grupă de vîrstă, Elena Rebeca Bontaș (Clubul Atletic) a fost a treia la săritura în înălțime, iar Vlăduț Gabriel Căuș (LPS) al treilea la aruncarea ciocanului.

În fine, o altă medalie, de argint, a revenit lui Matei Octavian Severin (Clubul Atletic) la săritura în lungime, C3 (copii născuți în 2003 și 2004), el avînd cea mai bună încercare de 4,03 m, la opt centimetri de locul I.

La întreceri au participat 1154 sportivi, de la 124 cluburi.

COMENTARII

WORDPRESS: 0