Bilete de tratament pentru pensionari, la mijlocul lunii iulie

Bilete de tratament pentru pensionari, la mijlocul lunii iulie

Dimensiune text

 

 

Casa Județeană de Pensii (CJP) Neamț informează că, începând cu data de 18 iulie, beneficiază de tratament balnear 265 de beneficiari, în următoarele stațiuni: Amara, Bălțătești, Buziași, Căciulata, Covasna, Eforie Nord, Felix, Herculane, Mangalia, 1Mai – Oradea, Nicolina, Olănești, Tușnad, Sărata Monteoru, Saturn, Slănic Moldova, Sovata, Tîrgu Ocna, Lacul Sărat și Vatra Dornei.

„Pentru această serie au rămas nealocate trei bilete de tratament – două bilete în stațiunea Moneasa și un bilet în stațiunea Amara, acestea fiind puse la dispoziția oricărei persoane care a solicitat tratament balnear în respectiva stațiune. Beneficiarii urmează să fie înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate fiind afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț, din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției www.pensiineamt.ro/bilete de tratament. Menționăm că până la această dată sunt depuse 5.494 cereri de tratament balnear pentru anul 2019, fiind valorificate 1.054 bilete de tratament”, precizează reprezentanții CJP Neamț.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de: pensionar al sistemului public de pensii; asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.

Repartiţia biletelor de tratament balnear se face pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant şi în ordinea menţionată în cerere. Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită biletul de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut din însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă. În situația neridicării biletului de tratament repartizat pentru o serie, solicitantul mai poate obține un alt bilet de tratament doar dintr-o altă serie, cu condiția depunerii unei noi cereri, mai precizează comunicatul CJP Neamț.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0