Prima paginăSport

Bilanț la final de an pentru Vulpițele Galbene

Bilanț la final de an pentru Vulpițele Galbene

Dimensiune text

 

Oficialii clubului de fotbal feminin ACS Vulpițele Galbene Roman au efectual bilanțul clubului la finalului turului de campionat, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate vineri, 6 decembrie.

În ceea ce privește echipele de junioare, echipa U15 (sub 15 ani), antrenată de Ioan Diaconu, se află la finalul turului pe primul loc. „Aici, rezultatele au venit imediat, lucru care ne dă încredere. Suntem foarte mulțumiți, echipa este pe primul loc la finalul turului și, chiar dacă nu am avut un obiectiv propus, văzând că lucrurile merg bine, suntem dispuți să credem în șansa noastră de a finaliza campionatul pe locul întâi și de a merge la turneul final cu această echipă de junioare”, a afirmat antrenorul echipei de senioare, profesorul Adelin Tălmăcel.

Situația este bună și pentru echipa de junioare U13 (sub 13 ani), antrenată de Vlăduț Tomescu, aflată la final de tur pe locul al doilea. „Așteptăm turneele de retur, astfel încât, să vedem, poate încercăm și la această grupă să prindem primul loc și să mergem la turneul final”, a adăugat antrenorul Adelin Tălmăcel.

În ceea ce privește echipa de senioare a clubului ACS Vulpițele Galbene Roman, aceasta se află la finalul turului pe locul secund, după șase partide, cu 15 puncte, după cinci victorii și o singură înfrângere. „Suntem încrezători în menținerea acestei poziții și poate că vom putea avea evoluții și mai bune în retur, astfel încât să atingem primul loc. Obiectivul declarat la începutul campionatului pentru echipa de Liga a doua a fost podiumul, locurile 1 – 3, momentan suntem în grafic și sperăm să putem menține acest ritm până la sfârșitul campionatului”, afirmă antrenorul Adelin Tălmăcel.

De asemenea, Vulpițele Galbene s-au calificat în acest sezon, în premieră, în optimile de finală ale Cupei României. „În optimile Cupei vom evolua împotriva echipei Navobi Iași. Este pentru prima dată când ne aflăm în această fază a competiției și ne dorim să ajungem cât mai sus. După această fază vor veni echipe puternice, dar suntem dispuși să ne luptăm de la egal la egal și cu acestea”, mai spune antrenorul Adelin Tălmăcel.

În pauza competițională, sportivele clubului vor fi implicate în acțiunea caritabilă „Fotbal cu jucării pentru copii”, care se va desfășura miercuri, 11 decembrie, la Sala Polivalentă din Roman, acolo unde echipa de junioare U15 va susține un meci demonstrativ. Apoi, în perioada 18 – 20 decembrie, grupele de junioare U11 și U13 vor participa, la Odorheiu Secuiesc, la un turneu de fotbal în sală organizat de Federația Română de Fotbal, în cadrul proiectului „Fotbal și feminitate”.

„În mare, ne declarăm mulțumiți de eforturile tuturor jucătoarelor, aceste rezultate au fost obținute cu eforturi mari, atât din partea noastră, cât, mai ales, din partea fetelor. În ce privește viitorul echipei de senioare, cred că vom reuși să menținem lotul pe care l-am avut în tur, ba, mai mult, ne dorim să mai aducem una-două jucătoare pe posturile deficitare. Nu avem gânduri de promovare deocamdată: în primul rând nu avem o stabilitate financiară și, în al doilea rând, trebuie să creștem și, când vom fi pregătiți și din punct de vedere sportiv, și din punct de vedere financiar, vom face pasul spre Liga I. Nu doresc să ajungem acolo nepregătiți și să retrogradăm după numai un sezon. Am încredere că acest proiect al Clubului de fotbal feminin Vulpițele Galbene va continua cât mai mult și din ce în ce mai bine, de aceea nu mă grăbesc, pentru că lucrurile trebuie să meargă încet, treptat și sigur”, a mai precizat antrenorul Adelin Tălmăcel.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0