„Big-Brother” se extinde în Roman cu încă opt camere video de supraveghere

„Big-Brother” se extinde în Roman cu încă opt camere video de supraveghere

 

 

După cele zece camere de supraveghere montate în acest an în Cimitirul „Eternitatea”, administrația publică locală intenționează să mai achiziționeze încă 11 camere, opt în primă fază, care să conducă la descurajarea fenomenului infracțional din unele zone ale orașului. Zonele în care se vor amplasa aceste camere video au fost stabilite de comun acord cu reprezentanții Poliției Roman, funcție de zonele cu risc infracțional constatate pe raza municipiului.

„Am dat în studiu posibilitatea montării a încă opt camere de luat vederi pe raza municipiului Roman, pe lângă cele zece pe care le-am montat la Cimitirul «Eternitatea». Analizăm situația în momentul de față, în funcție de rețelele de fibră optică pe care le avem existente pe mai multe străzi. Noi, la începutul anului, am făcut un proiect împreună cu Poliția Locală și Poliția națională, pentru a identifica zonele cu risc de pe raza municipiului Roman și am identificat 11 locații, opt dintre acestea pretându-se pentru montarea camerelor de luat vederi, extinderile de rețea fiind minime. Așteptăm, în perioada imediat următoare, evaluarea financiară și, ulterior, vom comunica și aceste locații pentru amplasarea camerelor de luat vederi, urmând ca, pentru celelalte trei locații, în funcție de resursele financiare pe care le vom avea, să extindem rețelele de fibră optică și, ulterior, anul viitor, să se intre într-un nou proces de extindere a rețelelor de camere de supraveghere din Roman. Pentru anul viitor, ne dorim atât suplimentarea numărului camerelor de luat vedere din Cimitir, dar și din alte zone din oraș, astfel încât, încet-încet, în următorii ani, să acoperim o arie cât mai mare din municipiul Roman”, a declarat primarul Lucian Micu.

La acest moment, la dispeceratul Poliției Locale Roman sunt înregistrate peste 80 de camere de supraveghere, unele mobile și chiar și cu infraroșu. De multe ori, însă, autoritățile au recunoscut că aceste camere nu „surprind” de fiecare dată faptele antisociale, dar ele sunt utile la momentul în care se cercetează faptele. O soluție, spune primarul Micu, pentru ca infractorii să fie prinși în flagrant, este transformarea dispeceratului actual de la Poliția Locală într-un departament separat, cu oameni instruiți pe monitorizare, sau implementarea unui sistem care să-i alerteze pe cei care urmăresc imaginile când se înregistrează „anomalii” în fluxul video.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0