Biciclist lovit de scuter

Dimensiune text

Un bărbat a ajuns la spital după ce a fost accidentat de o persoană care conducea un moped. Din cauza deselor evenimente rutiere în care sînt implicaţi conducătorii de mopede, poliţiştii rutieri au demarat o acţiune de prevenire.

 

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier care a avut loc joi, 5 iulie, pe strada Dumitru Mărtinaş, din municipiul Roman.

Silviu A., în vîrstă de 30 de ani, din Roman, şi Mircea F., de 35 de ani, din Valea Ursului, se plimbau pe strada mai sus menţionată cu un moped. Scuterul era condus de romaşcan care, la cei 30 de ani ai săi, nu a înţeles că pentru a conduce legal trebuie să deţii permis de conducere. Într-un moment de neatenţie, Silviu A. a intrat cu mopedul într-un biciclist care se deplasa regulamentar în faţă, pe aceeaşi direcţie de mers.
În urma accidentului, atît conducătorul mopedului, cît şi biciclistul, respectiv Dumitru L., de 41 ani, din comuna Cordun, au fost răniţi grav, iar pasagerul de pe moped a fost rănit uşor. Acum, biciclistul şi conducătorul mopedului sînt internaţi la secţia de Chirurgie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, iar Poliţia municipiului Roman continuă cercetările.

Accidente rutiere în care au fost implicaţi conducători de mopede care aveau sau nu permis de conducere au fost numeroase în prima jumătate a acestui an. Prin urmare, în perioada 3 – 5 iulie, lucrătorii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pentru impunerea respectării regulilor de circulaţie de către conducătorii de mopede şi motociclete, pe toată reţeaua de drumuri deschise circulaţiei publice, aflate în zona de responsabilitate. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de impunerea unui climat de disciplină în rîndul conducătorilor de mopede şi motociclete, în ceea ce priveşte respectarea în trafic a regulilor de circulaţie.

În cadrul acţiunii, la care au participat 86 de lucrători de poliţie rutieră, au fost controlate 410 mopede şi motociclete, ocazie cu care au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost reţinute 22 de permise de conducere, din care şase pentru consum de alcool şi şase pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost retrase 62 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate opt infracţiuni la regimul circulaţiei.COMENTARII

WORDPRESS: 0