Biblioteca „George Radu Melidon” a găzduit prima ediție a Galei Voluntarului

Biblioteca „George Radu Melidon” a găzduit prima ediție a Galei Voluntarului

 

Marți, 5 decembrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Voluntarilor (International Volunteer Day – IVD), iar cu acest prilej Biblioteca „George Radu Melidon” din Roman a găzduit prima ediție a Galei Voluntarilor, un eveniment ce și-a propus să le mulțumească persoanelor care își dăruiesc timpul, talentul, energia, cunoștințele și abilitățile în folosul comunității, pentru un viitor mai bun al întregii societăți.

Peste 100 de romașcani au fost participat la acest eveniment care vină să le mulțumească, în mod simbolic, celor care fac voluntariat pentru comunitate. „Prima ediție a Galei Voluntarilor a fost un succes, nu pentru că am inițiat acest proiect de recunoaștere a meritelor voluntarilor, ci pentru că am avut posibilitatea să le strâng mâna celor care, pe parcursul anului 2017, benevol, din pură inițiativă și cu o inițiativă pornită din suflet, au pus mâna la construcția unor evenimente și acțiuni frumoase pentru orașul nostru. Este Ziua Internațională a Voluntarilor și cred că, treptat, devenim romașcanii care nu mai stau pe margine, ci se implică – prin idei, muncă, critici constructive, gânduri pozitive și proiecte – în a face ceva bun pentru comunitate. E un spirit pe care-l împărtășesc și eu și îmi oferă mulțumire că vreau și că pot construi. Vă mulțumesc din suflet pentru timpul și munca dăruită Romanului!”, a declarat primarul Lucian Micu.

Pe parcursul anului 2017, administrația publică locală a primit un sprijin important din partea voluntarilor pentru următoarele acțiuni: Luna Pădurii (15 martie – 15 aprilie) – campanie de plantare a 3.800 de puieți, Earth Hour – Ora Pământului, desfășurată sub motto-ul „Dăruieşte naturii energia ta”, ediția a IX-a (25 martie), Concursul local „Curăţenia de primăvară începe cu noi, pentru noi!”, ediția a VIII-a (13 martie – 16 aprilie), Campania „Prețuiește viața, prețuiește natura!” (6 aprilie) – campanie de plantare a 5.000 de puieți din specia molid, Ziua Pământului (22 aprilie), Săptămâna Naţională a Voluntariatului, ediția a XVI-a (9-13 mai), Săptămâna Europeană a Mobilităţii, ediția a VII-a (16-22 septembrie) și Ziua Mondială a Curăţeniei (23 septembrie).

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0