Biblia pe telefonul mobil

Pentru a veni în sprijinul celor care vor să citească şi să cunoască Biblia, Biserica Catolică a creat o aplicaţie pentru telefoane mobile şi calculatoare, care se numeşte RoBible.

S-au împlinit doi ani de la prezentarea traducerii oficiale în limba română a Bibliei după textele originale, traducere realizată de Biserica Romano-Catolică din România. De-a lungul acestor doi ani, pe lângă multele reacţii – fie de apreciere, fie de critică -, s-a dorit crearea posibilităţii de a avea textul acestei traduceri şi în spaţiul cibernetic, atât de frecventat în zilele noastre. Aşadar, după mai multe tentative, s-a reuşit găsirea unei colaborări cu specialişti din Statele Unite ale Americii care au acordat ajutorul pentru a concretiza acest proiect, deja menţionat printre obiectivele Departamentului de Cercetarea Biblică din Dieceza de Iaşi.

Aplicaţia se numeşte RoBible. Ea prezintă atât textul traducerii, cât şi notele de subsol pentru înţelegerea textului. Varianta textului nu este cea prezentă în forma tipărită a Bibliei de la Iaşi, 2013, deci se vor observa diferenţe.

„În momentul când vom definitiva revizuirea şi corectarea greşelilor inerent strecurate, se va actualiza automat. Aplicaţia va putea fi descărcată gratuit de pe situl www.bibliacatolica.ro şi va putea fi folosită atât pe calculator, laptop, cât şi pe telefoane mobile, indiferent de sistemul de operare. Vor fi prezente pe site şi informaţii referitoare la procedeul de instalare şi utilizare. Într-o lume în care mai toţi folosesc aceste mijloace de comunicare, sper ca şi această mică iniţiativă să slujească citirii şi cunoaşterii Sfintei Scripturi, acel Cuvânt care încălzeşte inima şi care dă posibilitatea întâlnirii cu Dumnezeu”, a spus preotul Eduard Pătraşcu, directorul Departamentului de Cercetare Biblică Iaşi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0