Prima paginăSport

Bianca Perie trece de la volum la intensitate pentru europene

Dimensiune text

A mai rămas o săptămână până când se va da startul Campionatului European de Atletism, seniori, concurs care se va desfăşura la Zurich, în Elveţia, începând din 12 august. Printre componenţii lotului naţional al României se numără, bineînţeles, Bianca Florentina Perie, multiplă campioană naţională în proba de aruncare a ciocanului, fostă cvadruplă campioană modială la junioare.

Bianca se pregăteşte la Roman, zilele acestea, sub supravegherea şi coordonarea antrenorului emerit Lucică Cucoş, cel care spune: „Am pus accent foarte mare, până acum, pe volum de lucru la antrenamente. S-a comportat bine în pregătire, s-a văzut că a avut rezultate bune şi la competiţiile interne şi internaţionale. Este un pic obosită din cauza efortului îndelungat depus în săptămânile trecute, dar îşi va reveni. Am redus deja volumul şi am început să creştem intensitatea, pentru a-şi intra în formă până la startul europenelor. Aruncă, în mod constant, 70 de metri la antrenamente. Mai are dureri la spate, obişnuite în această disciplină, dar le duce. Eu sper ca la campionatul continental să arunce 72 sau 73 de metri. Nici nu vreau să-mi închipui că vom rata calificarea în finală. Mai mult, ne dorim o clasare între primele şase locuri la Zurich”.

Bianca este în stare de rezultate mari şi a dovedit-o în anii anteriori în care a fost campioană europeană la tineret (2011) şi a mai ocupat locul al patrulea la întrecerile continentale de seniori (2010). Nu trebuie uitată nici clasarea pe locul al şaselea de la mondialele de seniori din 2011.COMENTARII

WORDPRESS: 0