Prima paginăSport

Bianca Perie s-a calificat în finala europenelor

Dimensiune text

Bianca Florentina Perie s-a calificat în finala probei de aruncare a ciocanului din cadrul Campionatului European de Atletism de la Helsinki.

 

Sportiva romaşcană, elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoş, a realizat această performanţă cu oarecare emoţii, ea încheind calificările pe poziţia a zecea între cele 24 de competitoare, dintre care doar 12 au ajuns în ultimul act.
Cea mai bună aruncare a sa a măsurat 67,46 metri, din a treia încercare. În precedentele două încercări realizase 67,14 metri, respectiv 63,98 metri.
Important este, însă, că va fi prezentă în finala de duminică, 1 iulie, care va începe la ora 16. Atunci, lucrurile vor sta cu totul altfel, miza fiind medaliile puse la bătaie. Cu siguranţă, aruncările tuturor sportivelor calificate vor fi mai bune atunci.

În general, în calificări, rezultatele marii majorităţi a concurentelor au fost mult sub posibilităţi, acestea evoluînd „economic”. Lucru mai rar întîlnit la un asemenea nivel, doar o singură atletă, Anita Wlodarczyk (Polonia), a reuşit să treacă de baremul celor 71 de metri care asigurau direct calificarea în finală, caz în care se elimina dependenţa de rezultatele celorlalte competitoare. Sportiva poloneză a aruncat 71,38 metri, fiind urmată, pe podiumul barajului, de Zalina Marghieva (Moldova) – 69,86 metri şi Martina Hrasnova (Slovacia) – 69,67.

Surpriza cea mai mare a concursului de calificare a fost eşecul lui Betty Heidler (Germania), deţinătoarea recordului european (79,42 metri) nereuşind decît o aruncare de 65,06 metri cu care s-a clasat pe poziţia a 17-a şi a rămas în afara finalei.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Felicitari si mult succes pe mai departe.

  • consatean 8 ani

    Bravo BIANCA , ne mandrim cu tine sa stie toti ca esti din Secuieni , si poate primarul va avea un cuvant de lauda la persoana ta , daca va avea timp sa se mai gandeasca si la cei care duc numele comunei in toata lumea , dar elllllllllllllllllll ARE alte treburi mai importante !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!