Prima paginăActualitateSport

Bianca Perie n-a reușit calificarea în finala olimpică

Dimensiune text

Multipla campioană din Roman s-a clasat doar a 22-a în calificările la aruncarea ciocanului de la Olimpiada londoneză.

 

Romașcana Bianca Perie (foto) nu a mai reușit, la Londra, să repete unul dintre rezultatele mari din cariera sa, cu care se obișnuise și ne obișnuise. Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș a ratat calificarea în finala celei mai importante competiții sportive mondiale, Jocurile Olimpice, dar trebuie ținut cont că are doar 22 de ani și că este pentru prima oară participantă la competiția amintită. Pe de altă parte, întreg sezonul 2012 a fost, pentru Bianca, unul mai slab, ea fiind afectată în acest an de răceli și accidentări, suficiente pentru a-i diminua forma.

În concursul de calificări pentru finala olimpică, Bianca a ocupat locul al 12-lea în grupa A, cu 68,34 metri, fiind depășită de alte zece sportive din grupa B. Perie a început concursul din 8 august cu o primă încercare ratată, lucru care a demoralizat-o un pic și i-a scăzut concentarea. A aruncat 68,34 metri și, apoi, conștientă că nu este suficient pentru calificare, a forțat la ultima încercare și a ratat din nou. Dacă și-ar fi egalat cel mai bun rezultat al sezonului, 70,05 metri, Bianca ar fi ocupat locul al 13-lea, insuficient. Ultimul loc calificant, al 12-lea, a fost ocupat de sportiva poloneză Joanna Fiodorow, cu o aruncare de 70,48 metri, distanță cu care Perie nu avea dificultăți în 2011 și 2012. Reamintim, recordul său personal este de 73,52 metri. Experiența și profesionalismul antrenorului Lucică Cucoș, ca și capacitatea de a percepe realitatea în meseria pe care o practică, au fost demonstrate după ce, în preziua calificărilor, estima că se va obține calificarea în finală cu o aruncare de peste 70 de metri. Cîtă dreptate a avut și ce păcat că Bianca nu s-a putut apropia de 71 de metri. Sîmbătă ar fi concurat în finală.

Perie a mai trecut prin perioade cu rezultate mai slabe, dar găsea resursele de a se concentra, mai ales în concursurile importante, și de a termina în partea de sus a clasamentelor. Ea s-a și arătat supărată după concursul de la Londra și a punctat pe faptul că nu a fost ziua sa norocoasă, că nu a fost în formă.

În altă ordine de idei, opt sportive au reușit să arunce în calificări peste baremul de 73 de metri impus de organizatori pentru intrarea directă în finală. Cel mai bun rezultat, 75,68 metri, a fost obținut de o altă sportivă din Polonia, Anita Wlodarczik, nimeni alta decît campioana europeană din 2012.

Acum, Bianca are nevoie de liniște, de o analiză serioasă și lucidă a rezultatelor din acest sezon și, apoi, de revenirea la antrenamente cu și mai multă rîvnă, pentru că talent și resurse are. Peste patru ani va fi o altă ediție a Jocurilor Olimpice, cea de la Rio de Janeiro.

Articol mai vechi

COMENTARII

WORDPRESS: 0