Prima paginăSport

Bianca Perie, medalie de argint la Jocurile Francofoniei

Dimensiune text

Romaşcana a contribuit, astfel, la clasarea României pe locul al patrulea între naţiuni.

Bianca Perie, multiplă campioană naţională la aruncarea ciocanului, cea mai bună atletă din Roman a momentului, fostă cvadruplă campioană mondială la aruncarea ciocanului la juniorii II şi I, medaliată la campionate europene de tineret şi seniori, a obţinut vineri, 13 septembrie, medalia de argint la întrecerile din cadrul Jocurilor Francofoniei, competiţie rezervată culturii şi sportului şi la care au participat reprezentanţi ai 55 de ţări, nu neapărat francofone. Spre exemplu, în cadrul acestui concurs – a şaptea ediţie a Jocurilor Francofoniei – care a avut loc la Nisa (Franţa) în perioada 5-16 septembrie 2013, Bianca a fost devansată de atleta poloneză Anita Wlodarczik, cea care a aruncat mult peste ce au reuşit celelalte competitoare, 75,62 metri. Bianca a reuşit o aruncare maximă de 70,41 metri, la nivelul celor din acest an.

Ultimele rezultate internaţionale ale Biancăi, purtătoare de drapel a României la deschiderea competiţiei din Franţa, elevă a antrenorului emerit Lucică Cucoş, sunt locul al 11-lea la mondialele din Rusia, respectiv al treilea, obţinut la sfârşitul lui august, la întrecerea inter-regională europeană, reprezentând echipa ţărilor din zona balcanică.

„La Jocurile Francofoniei, sper ca Bianca să câştige, dacă nu dau celelalte mai mult de 71 de metri. Acum patru ani, la Beirut, am fost cu ea. Bianca a ocupat locul al doilea”, a spus Cucoş înainte de concurs.

Totuşi, rezultatul Biancăi este unul bun şi a contribuit la clasarea României pe locul al patrulea între naţiuni. În probele atletice au fost trei sportivi români care au luat medalii de argint, având rezultate identice cu medaliaţii cu aur din probele lor. Încă o medalie de aur ar fi dus România pe poziţia a treia. De altfel, atletismul românesc, având-o ca şef de delegaţie pe Gabriela Szabo, a încheiat competiţia cu cinci medalii de aur (Sergiu Ursu – disc, Ancuţa Bobocel – 3000 m obstacole, Mirela Lavric – 800 m, Anca Heltne – greutate, ştafeta feminină de 4X400 m), patru de argint (Andreea Ogrăzeanu – 100 m, Bianca Perie – aruncarea ciocanului, Mihai Donisan – înălţime, Carmen Cristina Toma – triplusalt) şi două de bronz (Adrian Vasile – lungime, Bianca Răzor – 400 m), 11 medalii în total.

Reamintim că Mădălina Linguraru, sportivă romaşcană get-beget, a ocupat locul I la lupte, categoria 48 kilograme, la această ediţie a Jocurilor Francofoniei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0