Prima paginăSport

Bianca Perie, locul al cincilea la Universiada din Rusia

Dimensiune text

Miercuri după-amiază, atleta romaşcană s-a clasat pe locul al cincilea în finala probei de aruncare a ciocanului, cu un rezultat de 68,94 metri.

Atleta romaşcană Bianca Perie a obţinut, miercuri după-amiază, locul al cincilea în finala probei de aruncare a ciocanului, din cadrul celei de 27-a ediţii a Campionatelor Mondiale Universitare, care se desfăşoară în aceste zile la Kazan, în Rusia. La precedentele două ediţii ale Universiadei, Bianca obţinuse locul al şaselea, în 2009, la Belgrad, Serbia, respectiv locul al treilea, în 2011, la Shenzhen, China.

Cu o performanţă a sezonului de doar 69,20 metri (conform site-ului Federaţiei Internaţionale de Atletism), faţă de recordul personal de 73,52 metri, obţinut tocmai în 2010, eleva antrenorului emerit Lucică Cucoş a avut de întâlnit adversare redutabile în finala probei. Șapte dintre cele 16 concurente aveau performanţe superioare în acest sezon, cele mai bune aparţinând ucrainencei Iryna Novozhylova  (70,40 metri), americancei Jeneva McCall (74 metri) şi moldovencei Zalina Marghieva (74,28 metri).

În finala de miercuri, Bianca ocupa locul al 16-lea după prima încercare, una depăşită. După cea de-a adoua, sportiva romaşcană a urcat pe poziţia a cincea, cu o aruncare de 68,71 metri, urmată de una de 67,15 metri din a treia încercare. Calificată, cu aceste rezultate, în finala restrânsă de opt sportive, Bianca şi-a îmbunătăţit sensibil performanţa, cu 68,94 metri din a patra încercare, însă nu a reuşit să urce în clasament, obţinând, apoi, doar 68,53 metri şi ratând ultima aruncare. Medalia de aur a fost obţinută de americanca McCall (73,75 metri), cea de argint – de rusoaica Oxana Kondratyeva (72,22 metri), iar cea de bronz – de moldoveanca Marghieva (71,10 metri).

La Universiada din 2013, cea mai importantă competiţie organizată de Federaţia Internaţională a Sportului Școlar, România este reprezentată de 140 de sportivi şi oficiali şi concurează la 12 dintre cele 27 de discipline existente în programul competiţiei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0