Prima paginăSport

Bianca Perie intră în cantonament la Snagov

Dimensiune text

Bianca Perie, prima dintre atleții din România care a obținut, cronologic, calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, va intra de miercuri, 2 mai, în stagiul de pregătire de la Snagov, acolo unde se vor pregăti componenții loturilor naționale de aruncări lungi timp de trei luni.

 

Toate gîndurile, pregătirea și concursurile din următoarele două luni și jumătate vor fi canalizate către participarea la Olimpiadă, pașii urmînd a fi făcuți treptat și progresiv. Două dintre cele mai importante concursuri vor avea loc în această lună. Primul dintre ele este Grand Prix-ul de aruncări lungi și scurte de la Onești, programat în 12 mai, concurs cu premii în bani pentru primii trei clasați în fiecare dintre probe. Va urma, în 26 și 27 mai, un alt concurs Grand Prix la București, competiție la care vor lua parte atleți de la categoriile seniori și tineret.

Atît ea, cît și Roxana, sora sa, trec printr-o stare de oboseală în această perioadă tocmai pentru că nu au intrat într-un stagiu de pregătire centralizat, cu program riguros. Deocamdată, la antrenamente, Bianca nu aruncă mai mult de 67 sau 68 de metri. Din 3 mai vor intra în cantonamentul care va include un program de pregătire foarte dur, cu două antrenamente pe zi. Neapărat ea va trebui să ajungă, la finalul acestei luni, la aruncări de peste 71 de metri, dacă vrem să facem ceva. În iunie va crește distanța la care ne-am propus să arunce ciocanul, undeva pe aproape de 73 de metri. Dorința mea este ca în iulie Bianca să poată ajunge sau chiar să depășească 74 de metri, rezultat cu care te poți clasa pe un loc bun la Olimpiadă. Oricum, odată cu intrarea în concursuri, vom merge la risc maxim, în competițiile seniorilor. Mai degrabă să forțăm un rezultat bun sau foarte bun, cu riscul de a rata trei încercări, decît să aruncăm modest, dar sigur„, a spus antrenorul Lucică Cucoș.

COMENTARII

WORDPRESS: 0