Prima paginăSport

Bianca Perie încearcă să atingă baremul pentru mondiale la internaționalele României

Dimensiune text

bianca perie 5Romașcana țintește o aruncare în jurul a 70 de metri.

 

 

Vineri, 7 iunie, va avea loc ediția a 58-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, cea în urma căreia se va stabili și lotul feminin care ne va reprezenta la întrecerile Ligii I a Campionatului European, competiție la care obiectivul celor de la Federația Română este revenirea în Superligă. Printre protagonistele de la internaționalele României, care se vor desfășura pe stadionul Dinamo din București, se va afla, bineînțeles, romașcana Bianca Perie, campioană în proba de aruncare a ciocanului.

În etapa I a Campionatului Național de atletism, concurs desfășurat în arena „Iolanda Balaș” din București, în luna mai, Bianca Perie, multipla medaliată în competiții mondiale, la juniori, europene și naționale, la tineret și seniori, a ocupat, ca de obicei, locul I. Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoș a aruncat 67,73 metri după ce, în urmă cu două săptămâni, câștigase concursul Grand Prix din Bacău, cu 65,19 metri. Romașcana este, totuși, departe de aruncările care i-au adus medalii la europene și locul al șaselea la mondialele de seniori, recordul personal fiind de 73,52 metri.

Fosta cvadruplă campioană mondială la junioare a avut un an 2012, olimpic, slab. Nici 2013 n-a început prea bine, efectele accidentărilor resimțindu-se, în continuare. „Nu a ieșit așa cum ar fi trebuit. Au fost probleme cu starea de sănătatea și încă mai sunt. La unul dintre ultimele controale, medicii au diagnosticat hernie de disc și m-au sfătuit să schimb proba. Acum n-am fost în forma în care aș fi vrut, adică să arunc undeva la 70 de metri. Este primul meu an la seniori și, cu ajutorul lui Dumnezeu, sper să fie bine”, a declarat, după etapa I a naționalelor, cea care, în urmă cu doi ani, ocupa locul al șaselea la mondialele seniorilor.

„La Campionatele Internaționale ale României se va face selecția pentru lotul care va reprezenta România la Cupa Europei pe echipe, liga I, obiectivul fiind promovarea în Superligă. În același timp, trebuie să realizăm baremul pentru participarea la mondiale, de 72 de metri la grupa A sau de 70 de metri la grupa B”, a afirmat Lucică Cucoș.

Proba de aruncare a ciocanului, feminin, va începe la ora 19.45. Cea masculină, în care romașcanul Florin Asmarandei își dorește realizarea unei aruncări peste cele modeste din acest an, va începe la 18.45.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0