Prima paginăSport

Bianca Perie, în progres constant, a aruncat aproape 70 de metri

Dimensiune text

Atleţii romaşcani, în special cei de la aruncări, au obţinut rezultate bune la etapele de campionat naţional de la sfârşitul săptămânii trecute, la aproape toate categoriile de vârstă.

Bianca Perie este, în continuare, port-drapelul atletismului romaşcan. Eleva antrenorului emerit Lucică Cucoş a ocupat locul I, detaşat, în proba de aruncare a ciocanului la concursul defăşurat în Bucureşti, în 24 şi 25 mai: etapa a doua a campionatului naţional de atletism rezervat grupelor de vârstă seniori, tineret şi juniori I. Bianca va împlini 24 de ani pe 1 iunie, dar nu este cu gândul la aniversare. Cel puţin aşa lasă de înţeles rezultatele sale din acest an şi, mai ales, cele de la sfârşitul săptămânii trecute. Ea a câştigat proba pe care o domină, în ţară, cu o cea mai bună aruncare de 69,78 de metri. A mai avut încă două aruncări de peste 69 de metri, identice: 69,49. De remarcat este, în primul rând, progresul de la o lună la alta, de la o săptămână la alta, plus constanţa. În etapa I a naţionalelor, de la începutul lunii mai, Perie a aruncat, cel mai mult, 66,93 metri. La cea de a 14-a ediţie a Grand Prix-ului de aruncări din Bacău, care a avut loc în 27 aprilie, Bianca a avut o cea mai mai bună aruncare de 66,04 metri. La începutul lunii martie s-au desfăşurat întrecerile Campionatului Naţional de Aruncări Lungi, de iarnă. Bianca a câştigat un nou titlu naţional, cu o cea mai bună încercare măsurată la 65,59 metri. La mijlocul lunii martie, Bianca a aruncat 67,19 metri la Cupa Europei la Aruncări Lungi de la Leiria, în Portugalia, rezultat cu care a ocupat locul I în grupa a doua valorică.

„Bianca se pregăteşte pentru participarea la Campionatul European pe echipe, liga I, acolo unde vrem clasare între primele trei pentru echipa de atletism a României. Eu sper ca Perie să fie pe locul secund în proba ei. La Cupa Europei a aruncat peste 67 de metri. A fost un rezultat normal în perioada de iarnă. A reuşit să arunce peste 68,50 metri, baremul de calificare la Campionatul European din vară, de la Zürich. Obiectiv în 2014 pentru Bianca Perie: 73 sau 74 de metri”, a menţionat Lucică Cucoş.

Clasări foarte bune pentru fraţii Asmarandei şi Roxana Perie

În acelaşi concurs, etapa a doua a naţionalelor la seniori, tineret şi juniori I, Roxana Perie s-a clasat pe locul al treilea la aruncarea ciocanului, cu 54,96 metri. În etapa anterioară, Roxana a fost tot a treia, dar cu 55,18 metri, ea având în plan o reuşită de 57 de metri cu care să participe la mondialele de juniori de la Eugene (SUA).

În proba similară, masculină, Florin Asmarandei, de la Clubul Atletic şi elev al profesorului Carmen Iederan, a aruncat 59,72 metri şi a ocupat locul secund, la 3,5 metri de ocupantul locului I. Sora sa, Mihaela, legitimată acum la SCM Bacău, ca şi Bianca Perie, s-a clasat a doua în proba de aruncare a discului cu 49,20 metri. Aruncase 50,33 metri în etapa I. Tot Mihaela a urcat pe treapta a treia în proba de aruncare a greutăţii, cu 11,99 metri. Carla Sescu, elevă a antrenorului emerit Emilian Floroiu la LPS Roman, a ocupat locul al patrulea la aruncarea discului, cu 46,46 metri, în progres faţă de 45,20 metri în faza anterioară a naţionalelor. Tot ea a aruncat 45,56 metri la Grand Prix Bacău.

La aruncarea ciocanului, Izabela Coşa a ocupat poziţia a cincea, iar Remus Fechetă pe cea de a şasea. Ambii sunt de la LPS.

Sescu şi Musteaţă au trial olimpic la Baku

Antrenorul Emerit Emilian Floroiu, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, are ca obiectiv principal, în acest an, calificarea sportivilor săi, Carla Sescu şi Marius Musteaţă, la Jocurile Olimpice ale Tineretului din august de la Nanjing (China), competiţie rezervată sportivilor de la categoria juniori, sub 18 ani. Până să ajungă la Nanjing, Carla şi Marius au de trecut examenele de la trialul olimpic european programat a se desfăşura la Baku (Azerbaidjan) în perioada 30 mai – 1 iunie.

„Vreau ca aceşti sportivi să atingă vârful de formă în perioada trialului olimpic pentru care şi-au făcut, din timp, baremul de participare. În probele lor, aruncarea discului şi aruncarea greutăţii, Europei îi sunt rezervate între şase şi opt locuri. Concurenţa este foarte mare, dar nu trebuie să ne sperie. Este vorba de o competiţie de calificare în urma căreia vor promova cei mai buni. Sunt mulţumit de felul în care s-au pregătit, iar rezultatele din concursurile precedente sunt acceptabile. Pentru Carla, 47 sau 48 de metri ar fi bine. Marius ar trebui să arunce peste 18 metri. Vom vedea. Concursul e concurs şi niciunul nu seamănă cu altul. Acesta este foarte important”, a afirmat Emilian Floroiu.

Antrenorul şi cei doi sportivi vor pleca miercuri către capitala Azerbaidjanului.

Rezultate bune şi la juniori III

Tot în zilele 24 şi 25 mai, în Bucureşti s-au desfăşurat şi întrecerile etapei I a naţionalelor atletice la juniori III. Cosmin Cârlig (CA) a ocupat locul secund la aruncarea ciocanului, cu 57,65 metri. Pe următoarele patru locuri din aceeaşi probă s-au clasat tot atleţi romaşcani: 3. Vlăduţ Căuş (LPS) – 57,04 metri, 4. Eduard Perie (LPS) – 49,36 metri, 5. Ștefan Casian (LPS) – 44,03 metri, 6. Marius Aionesei (CA) – 41,33 metri.

Mircea Bostan, sportiv cu dublă legitimare (Șc. 3 Adjud – CA), a fost al doilea la aruncarea suliţei, cu 44,71 metri. David Ciuraru (CA) a ocupat poziţia a treia la săritura în înălţime, cu 1,65 metri, la 17 centimetri de ieşeanul Sorin Ionescu. Elena Tacu (LPS) a fost a cincea la aruncarea ciocanului, cu 32,31 metri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0