Prima paginăSport

Bianca Perie aruncă în finala mondialelor de la Moscova

Dimensiune text

Atleta romaşcană, pregătită de antrenorul emerit Lucică Cucoş, va intra a 11-a în concursul final la aruncarea ciocanului. La startul probei, care va avea loc vineri, 16 august, de la ora 18, se vor alinia 12 concurente. La precedenta ediţie a mondialelor, Bianca s-a clasat a şasea.

Calificată în finala mondială de la aruncarea ciocanului cu al zecelea rezultat din preliminarii, 71,32 metri, romaşcana Bianca Florentina Perie, pregătită de antrenorul emerit Lucică Cucoş şi legitimată la SCM Bacău, va arunca vineri, 16 august, pentru a prinde o poziţie între primele opt din lume. Finala va începe la ora 18, iar Bianca are o poziţie favorabilă pe lista de intrare în concurs, a 11-a, astfel că va fi la curent cu ce au făcut contracandidatele sale.

Finala este împărţită în două secţiuni. În prima vor concura toate cele 12 atlete, fiecare având dreptul la câte trei aruncări. Se va face un clasament preliminar, iar primele opt clasate vor continua concursul, cu alte trei aruncări, pentru stabilirea medaliatelor şi a ierarhiei finale. La precedenta ediţie a mondialelor, de la Daegu (Coreea de Sud, 2012), Bianca a realizat o clasare excelentă, pe poziţia a şasea, cu 72,04 metri, fiind cea mai bună reprezentantă a României. De altfel, în urma rezultatelor de până acum obţinute la Campionatul Mondial de la Moscova de atleţii români, Bianca ocupă cea mai înaltă poziţie, a 12-a, deocamdată, între coechipierii săi. Următorul rezultat îi aparţine Ancuţei Bobocel, locul al 13-lea la 3.000 de metri obstacole.

„Mă aştept la 73 sau 74 de metri”

Antrenorul Lucică Cucoş este încrezător în capacitatea elevei sale de a obţine un nou rezultat mare: „La forma în care se află acum, poate arunca sau depăşi 73 de metri, ceea ce ar însemna o clasare între primele opt din lume. Faptul că finala este după-amiază constuie un avantaj, întrucât are randament mai mare. În plus, mai există o motivaţie, nu doar pentru ea, ci şi pentru celelalte: primele opt clasate vor fi premiate în bani de Federaţia Internaţională, pe loc, de la 60.000 de dolari locul întâi, până la 2.000 de dolari locul al optulea. În ce priveşte ierarhia la vârf, am certitudinea că Tatiana Lisenko va fi noua campioană mondială”.

Dacă se iau în calcul cele mai bune rezultate din acest an ale celor 12 finaliste, Bianca porneşte cu ultima şansă. Iată cum se prezintă, în ordinea intrării în concurs, cele 12 concurente: Jeneva McCall (SUA) / 74 metri – cel mai bun rezultat în 2013; Oksana Kondrateva (Rusia) / 77,13 metri; Yipsi Moreno (Cuba) / 73,93; Zheng Wang (China) / 73,17; Gulfia Khanafeeva (Rusia) / 75,02; Eva Orban (Ungaria) / 73,74; Amanda Bingson (SUA) / 75,73; Ana Bulgakova (Rusia) / 76,17; Anita Wlodarczik (Polonia) / 76,93; Tatiana Lisenko (Rusia) / 78,15; Bianca Perie / 71,32; Wenxiu Zhang (China) / 75,15. Însă, tot cam aşa au stat lucrurile la mondialele coreene…

COMENTARII

WORDPRESS: 0