Prima paginăSport

Bianca Perie, a şaptea la europenele din Elveţia

Dimensiune text

Atleta romaşcană Bianca Perie, sportivă legitimată la SCM Bacău, a ocupat, vineri seară, doar locul al şaptelea la întrecerile Campionatului European de Atletism, seniori, de la Zurich (Elveţia), în proba de aruncare a ciocanului.

 

Deşi a avut un culoar bun, în sensul că sportive mai bine cotate decât ea în acest an n-au mai confirmat şi acum, Bianca n-a reuşit acea aruncare dorită, de peste 72 de metri, care să-i dea posibilitatea de a spera la medalie. Cea mai bună aruncare a elevei antrenorului emerit Lucică Cucoş a măsurat 69,26 metri, fiind realizată din cea de a doua încercare. În prima încercare, Bianca a aruncat cu un centimetru mai puţin. A ratat, apoi, de trei ori. În ultima încercare, Perie a reuşit să trimită bila doar la 68,14 metri, sub posibilităţile sale. În acest an a aruncat, cel mai mult, 71,93 metri, rezultat cu care ar mai fi urcat un singur loc în ierarhia acestei ediţii a europenelor, aşa cum estima antrenorul Lucică Cucoş. Dacă şi-ar fi egalat recordul personal, de 73,52 metri, Bianca ar fi ocupat locul al patrulea.

Concursul a fost unul disputat pe ploaie şi care le-a încurcat pe sportivele calificate în finală. Două dintre cele 12 n-au avut nicio încercare reuşită. Trei dintre ele s-au descurcat mai bine şi pe vreme nefavorabilă. Anita Wlodarczic (Polonia), noua campioană a Europei, a ieşit în evidenţă, detaşat. După două încercări ratate era în pericol de a fi eliminată din concurs. A reuşit 75,88 metri dintr-a treia, 78,16 dintr-a patra şi 78,76 dintr-a cincea. Avea asigurată medalia de aur şi cu 75,88 metri. Vicecampioană este Martina Hrasnova (Slovacia), iar medalia de bronz i-a revenit unei alte atlete din Polonia, Joanna Fiodorow (73,67 metri).

COMENTARII

WORDPRESS: 0