Beton la trecerea la nivel cu calea ferată de pe E85

Săptămâna trecută, reprezentanţii Primăriei Roman s-au întâlnit cu cei ai Regionalei CFR Iaşi şi ai companiei Regiotrans, care sunt administratori de cale ferată, pentru a purta noi discuţii în ceea ce priveşte repararea trecerii la nivel cu calea ferată de pe E85, din partea de nord a oraşului, de la ieşirea din Roman spre Iaşi. S-a găsit o soluţie tehnică pentru a repara acea trecere, iar acum se caută un proiectant.

„Important este că ne-a parvenit răspunsul la solicitarea noastră, privind modificarea soluţiei pentru reparaţii, respectiv înlocuirea acelor covoare plastifi-cauciucate cu dale de beton. A fost acceptată propunerea noastră, ţinând cont că au fost recunoscuţi şi factorii de resort, iar soluţia cu acele covoare era subdimensionată pentru traficul de pe E85, atât ca densitate, cât şi ca tonaj”, a precizat primarul Romanului, Laurenţiu Dan Leoreanu.

Chiar dacă rezolvarea acestei probleme nu este atributul Primăriei Roman, având în vedere că acea trecere la nivel cu calea ferată se află pe raza municipiului Roman şi că şoferii se plâng de calitatea drumului din acea zonă, primarul oraşului a decis să se implice în rezolvarea problemei. Acesta a discutat cu ceilalţi factori care trebuie să se implice în reparaţia acestei treceri peste calea ferată, respectiv proprietarii de linii, urmând ca, în perioada imediat următoare, să se identifice un proiectant care să execute acest proiect. „Sper ca, până la sfârşitul lunii mai, să existe şi proiectul, cu toate avizele necesare, şi să fie chiar identificat un constructor căruia proprietarii de căi ferate să îi facă propunerea de a face această lucrare, pe care tot ei să o şi plătească, ulterior”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0