Prima paginăNeamt

Bestii cu chip de om

Dimensiune text

Mai mulți nemțeni care sînt părinți doar cu numele au intrat în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Neamț, după ce instituția a primit sesizări privind cazuri de maltratare a copiilor din familiile respective.

 

Numai în luna mai, specialiștii din cadrul Compartimentului de intervenții în situații de abuz, neglijare, trafic, delincvență și migrație și cei din cadrul echipei de intervenție rapidă în caz de abuz, neglijare sau exploatare a copilului  au instrumentat 72 de cazuri de maltratare a copilului.

Din zecile de cazuri de maltratare a copilului instrumentate de reprezentanții DGASPC Neamț, trei s-au referit la abuzuri fizice asupra copiilor, 18 – la abuzuri emoționale, iar alte 27 – la neglijarea copiilor. De asemenea, instituția a instrumentat un caz de abuz sexual asupra unui minor, 13 cazuri de copii dispăruți, trei cazuri de exploatare prin muncă și șase cazuri de comportament deviant al minorilor.

Evaluările inițiale, precum și evaluările complexe ale situațiilor semnalate, au fost efectuate prin deplasări în teren și în colaborare cu autoritățile publice locale, precum și cu reprezentanții școlilor, unităților sanitare și ai bisericilor. Familiile copiilor au fost informate cu privire la posibilitatea de a beneficia de intervenție de specialitate în vederea depășirii situației de criză și a îmbunătățirii funcțiilor parentale. S-au propus instanței de judecată trei măsuri de protecție specială a minorilor, prin plasamente rezidențiale. Instrumentarea celor 72 de cazuri de maltratare sesizate în luna mai 2012 a fost realizată în colaborare cu autoritățile publice locale din cele 30 de localități – trei orașe și 27 de localități din mediul rural – în care domiciliază copiii„, a precizat Eugen Simion, reprezentantul Compartimentului de intervenții în situații de abuz, neglijare, trafic, delincvență și migrație din cadrul DGASPC Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0