„Best of Duelul viorilor”. Ediţia a şasea a turneului reînvie întrebarea: Stradivarius sau Guarneri?

„Best of Duelul viorilor”. Ediţia a şasea a turneului reînvie întrebarea: Stradivarius sau Guarneri?

 

Turneul Internaţional „Duelul Viorilor” va poposi şi în acest an la Roman. Concertul va avea loc joi, 6 octombrie, de la orele 19, la Casa de Cultură, Sense fiind sponsor principal al evenimentului.

Deja de tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „Duelul Viorilor”, un proiect Radio România, îşi continuă extraordinarul traseu. În acest an, după ce în perioada 4-15 octombrie vor străbate ţara oferind melomanilor o experienţă de neuitat, cei trei muzicieni, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor ajunge la 2 decembrie pe una dintre cele mai mari şi prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York.

Rivalitatea dintre Stradivarius şi Guarneri este poate una dintre cele mai frumoase lupte din toate timpurile. Pentru că ea a dat naştere sunetului minunat al viorilor, întrecerea având întotdeauna ca scop obţinerea celei mai frumoase experienţe muzicale. Orice mare violonist îşi perfecţionează tehnica şi interacţionează într-un mod special cu instrumentul atunci când cântă pe asemenea bijuterii.

duelul-viorilor

 

„Repertoriul ales de această dată alcătuieşte un program pe care l-am putea numi «Best of Duelul viorilor». Cei doi violonişti au ales să revină în faţa publicului cu cele mai aplaudate piese din ediţiile anterioare, o ofertă muzicală ce nu poate fi ratată, cu frumoase pagini din literatura pentru vioară şi pian, care le vor pune în valoare măiestria stilistică, virtuozitatea, tehnica, dar şi sensibilitatea şi dăruirea. Cu siguranţă, publicul va aprecia, pe lângă prestaţia interpreţilor, şi sunetul ambelor viori – Stradivarius «Pachoud», pe care cântă Liviu Prunaru, dar şi Guarneri del Gesù, pe care cântă Gabriel Croitoru (pusă la dispoziţie de Muzeul Naţional «George Enescu», în al cărui patrimoniu se află), viori purtând cu ele, la rândul lor, poveşti excepţionale – poveşti care pot fi descoperite pe site-ul www.duelulviorilor.ro„, anunţă organizatorii.

Duelul Viorilor va ajunge pe 4 octombrie, în Piteşti – Centrul multifuncţional, 5 octombrie, la Iaşi – Opera Naţională Română, 6 octombrie, la Roman – Casa de Cultură, 7 octombrie, la Tulcea – Teatrul „Jean Bart”, 9 octombrie, la Caracal – Teatrul Naţional, pe 10 octombrie, la Bucureşti – Sala Radio, 13 octombrie, în Turda – Sala Mare a Primăriei, pe 14 octombrie, la Deva – Teatrul de Artă şi pe 15 octombrie, la Alba Iulia, la Casa de cultură. Spectacolele încep de la ora 19.00.

A şasea ediţie a turneului „Duelul Viorilor” este susţinut de brandul romaşcan Sense – lansat de oamenii de afaceri Cristina şi Sorin Chiriac – sponsor oficial al turneului. Preţul unui bilet este de 15 lei de persoană. Biletele s-au pus în vânzare la casieria Casei de Cultură din Roman, cu program de luni până vineri, între orele 9:00 – 12:00 şi 16:00 – 18:00.

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0