Bebi, capturat de polițiști după patru ani de căutări

Dimensiune text

Dumitru Udilă, zis Bebi, are de executat o pedeapsă cu închisoarea de șase luni. El a fost capturat de polițiști după patru ani de căutări. În august 2008, a fost unul dintre rromii care au vrut să-i linșeze pe cei din clanul Tănase.

 

În noaptea de 8 spre 9 august, polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Roman și luptători ai Serviciului pentru Intervenții Rapide Neamț au acționat în municipiul Roman pentru depistarea unei persoane care era dată în urmărire internațională. Polițiștii aveau informații că Dumitru Udilă, poreclit „Bebi”, se ascunde în Strada Nouă. Acesta era urmărit internațional deoarece se sustrăgea de la executarea unui mandat cu pedeapsa închisorii de șase luni, pentru comiterea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Faptele pentru care Bebi a fost condamnat au avut loc în urmă cu patru ani. În noaptea de 6 spre 7 august 2008, în jurul orei 1.25, Poliția Roman a fost sesizată telefonic de către Elena M., domiciliată în zona cartierului țigănesc, despre faptul că în locuința ei s-a iscat un scandal de proporții, scandal în care au fost implicați doi dintre membrii clanului Tănase și un alt bărbat de etnie rromă. Cei trei bărbați participau la o petrecere organizată în locuința Elenei M., iar după ce au consumat băuturi alcoolice s-au luat la ceartă. Cum între membrii celor două clanuri există, de mai multă vreme, o relație încordată, scandalul s-a transformat într-o adevărată bătaie. Pe fondul consumului excesiv de alcool, Aurel Tănase și unul dintre fiii săi s-au luat la bătaie cu Florin H. În urma conflicutului, cei trei s-au lovit reciproc, însă cel mai „șifonat” a ieșit Aurel Tănase. În urma loviturilor primite, acesta a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. O zi mai tîrziu, peste 100 de rromi din Strada Nouă, printre care și Bebi, înarmați cu bîte, răngi ori lanțuri, au luat cu asalt strada Aleea Revoluției, loc în care sînt domiciliați cei mai mulți dintre membrii clanului Tănase. Rromii au plecat din Strada Nouă în jurul orei 14 și au „mărșăluit” prin oraș pînă în zona Aleei Revoluției, avînd drept scop linșarea membrilor familiei Tănase. În momentul în care au aflat de ce li se pregătește, frații Tănase, împreună cu familiile, s-au adăpostit în apropierea Poliției Roman, în părculețul din fața acestei instituții. Pentru a ține situația sub control, conducerea Poliției municipiului Roman a cerut atunci ajutor. Astfel, în oraș, pentru mai multe săptămîni, au fost mobilizate importante forțe de ordine, atît echipaje ale Serviciului Poliției de Intervenție Rapidă (SPIR), cît și echipaje ale Jandarmeriei Neamț. De altfel, oamenii legii au reușit să confiște un adevărat arsenal de la rromi, ce a constat în zeci de bîte, topoare, furci, săbii, cuțite ori chiar sulițe.

Dumitru Udilă a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 8 ani

    apai noroc de paranghelia fraierilor ca altfel nu’i pupa politia romana!!!ma miram si eu ca „interventia rapida” are asa tupeul sa vina in strada noua fara motiv sau ca le zice nasul lor ca un urmarit e ascuns..aiurea!!!politia romana e buna de fugarit amratii care fac un ban prin balci,amenzi la pensionari ca trec strada aiurea,amenzi ptr parcari pe invers pe la spitalul municipal…rest sa creasca burtica mare si parul dupa ceafa!!!!