Baza sportivă de la Ion Creangă va fi inaugurată în luna august

Amenzi de peste un milion de lei aplicate de Protecția Consumatorului
Peste 1.000 de infractori au fost trimiși în judecată anul trecut
Nemțenii au consumat medicamente de 80 de milioane

Baza sportivă cuprinde un teren de fotbal, o pistă de atletism, vestiare și o tribună de 45 de locuri.

 

 

Administrația publică de la Ion Creangă va inaugura baza sportivă din comună la vară. Proiectul a fost realizat din fonduri guvernamentale, prin Programul de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive din spațiul rural.

Lucrările de execuție au început în anul 2009. Baza sportivă a fost amenajată în spatele blocului ANL, pe o suprafață de 1,1 hectare, aflată în proprietatea primăriei, pe locul vechii școli a satului, care a funcționat înainte de 1950. „Baza sportivă cuprinde un teren de fotbal, o pistă de atletism, vestiare și o tribună de 45 de locuri. Proiectul a fost depus și aprobat în 2008. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproape 620.000 de lei, din care 450.000 de lei – fonduri guvernamentale și 170.000 de lei – contribuție locală. Lucrările sînt finalizate și, în luna august, intenționăm să facem inaugurarea acestui nou obiectiv din comună„, a spus inginer Petru Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

La aprobarea proiectului pentru înființarea bazei sportive de la Ion Creangă, un element important l-a constituit existența în comună a unei asociații sportive – Asociația Sportivă „Voința” Ion Creangă. „Avem o echipă de fotbal de Divizia D. Este pe locul II în județ. Ne mîndrim nu doar cu o echipă de fotbal pe care ne-o dorim în Divizia C, ci și cu sportivi de mare valoare la lupte libere, comuna Ion Creangă devenind o adevărată pepinieră de tinere talente la acest sport. Consider că această bază sportivă ar putea fi o motivație pentru mulți tineri din comună să facă sport„, a mai spus primarul comunei Ion Creangă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0