Baza sportivă de la Ion Creangă va fi inaugurată în luna august

Baza sportivă cuprinde un teren de fotbal, o pistă de atletism, vestiare și o tribună de 45 de locuri.

 

 

Administrația publică de la Ion Creangă va inaugura baza sportivă din comună la vară. Proiectul a fost realizat din fonduri guvernamentale, prin Programul de dezvoltare a infrastructurii și a unor baze sportive din spațiul rural.

Lucrările de execuție au început în anul 2009. Baza sportivă a fost amenajată în spatele blocului ANL, pe o suprafață de 1,1 hectare, aflată în proprietatea primăriei, pe locul vechii școli a satului, care a funcționat înainte de 1950. „Baza sportivă cuprinde un teren de fotbal, o pistă de atletism, vestiare și o tribună de 45 de locuri. Proiectul a fost depus și aprobat în 2008. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproape 620.000 de lei, din care 450.000 de lei – fonduri guvernamentale și 170.000 de lei – contribuție locală. Lucrările sînt finalizate și, în luna august, intenționăm să facem inaugurarea acestui nou obiectiv din comună„, a spus inginer Petru Prichici, primarul comunei Ion Creangă.

La aprobarea proiectului pentru înființarea bazei sportive de la Ion Creangă, un element important l-a constituit existența în comună a unei asociații sportive – Asociația Sportivă „Voința” Ion Creangă. „Avem o echipă de fotbal de Divizia D. Este pe locul II în județ. Ne mîndrim nu doar cu o echipă de fotbal pe care ne-o dorim în Divizia C, ci și cu sportivi de mare valoare la lupte libere, comuna Ion Creangă devenind o adevărată pepinieră de tinere talente la acest sport. Consider că această bază sportivă ar putea fi o motivație pentru mulți tineri din comună să facă sport„, a mai spus primarul comunei Ion Creangă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0