Bătrânii singuri au fost colindați de elevi

Dimensiune text

Elevi de la clasele a XI-a A, B și G, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”, împreună cu diriginții lor, au fost cu colindul la bătrânii singuri de la Complexul de servicii pentru persoane adulte cu handicap din Roman.

 

 

Odată cu cântecele care vestesc apropierea Crăciunului, aceștia au dus și daruri, aducând un zâmbet de fericire pe chipul bătrânilor greu încercați de soartă. „Astfel de proiecte caritabile sunt deja o tradiție pentru elevii din școala noastră. Am ales, în acest an, să ne adresăm bătrânilor singuri, aflați în centru, pentru ca elevii să cunoască și acest aspect al vieții, să dobândească înțelegere și respect pentru persoanele singure, bolnave sau abandonate, să știe că prezența lor poate aduce fericire altor persoane și să stabilim o punte de legătură între două medii diferite„, a spus profesoara Simona Aldea, care a coordonat activitatea împreună cu colegele sale, Genoveva Bordeianu și Gabriela Apostol.

Activitatea, care a fost derulată sub genericul „Și la ei vine Crăciunul”, face parte din proiectul educativ „Ne pasă de semenii noștri”, un proiect de voluntariat care se adresează grupurilor dezavantajate. „Scopul proiectului este de a implica elevii în activități de voluntariat și de caritate, care să contribuie la binele comunitar și să creeze anumite legături care să conducă la o responsabilizare mai mare a elevilor, prin antrenarea lor, dar și a cadrelor didactice, într-un exercițiu democratic de dezvoltare a capacităților de relaționare, prin desfășurarea unor activități diverse, precum și pentru dezvoltarea toleranței și a spiritului de întrajutorare, a sentimentului de înțelegere și respect față de toate persoanele, indiferent  de grupul din care fac parte„, a spus profesoara Simona Aldea.COMENTARII

WORDPRESS: 0