Prima paginăRoman

Bătaie pe locurile de parcare

Dimensiune text

Transformarea parcărilor de reședință în parcări publice, în timpul zilei, a crescut de șase ori numărul reclamațiilor privind ocuparea abuzivă a locurilor de parcare. Regulamentul privind parcările din oraș va fi modificat. În Roman vor apărea și primele parcări cu plată.

 

La începutul acestui an, o propunere a reprezentanților USL din Consiliul Local privind transformarea parcărilor de reședință în parcări publice în intervalul orar 8-16 a fost pusă în aplicare, aceasta stîrnind din ce în ce mai multe nemulțumiri din partea romașcanilor și a agenților economici. După ce numărul reclamațiilor privind ocuparea abuzivă a locurilor de parcare concesionate a crescut de șase ori, reprezentanții administrației locale iau în calcul „modificarea modificării” în ce privește parcările din municipiu.

Numai săptămîna trecută s-au înregistrat 58 de reclamații privind ocuparea abuzivă a spațiilor de parcare. Înainte de modificarea regulamentului privind parcările din municipiu se înregistrau cel mult zece astfel de reclamații pe săptămînă. Acum, după transformarea parcărilor de reședință în parcări publice în intervalul orar 8-16, numărul reclamațiilor a crescut de șase ori. Am avertizat, la acea vreme, că aceasta va fi consecința modificării regulamentului. Intenționăm să aducem noi modificări acestui regulament, astfel încît să nu mai existe nemulțumiri privind ocuparea locurilor de parcare concesionate romașcanilor. Cel mai probabil, regulamentul va exclude prevederea referitoare la transformarea parcărilor de reședință în parcări publice pe timpul zilei„,  a explicat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.
Varianta modificată a regulamentului va fi supusă aprobării în următoarea ședință de Consiliu Local.

De asemenea, administrația locală își propune ca, din această săptămînă, să monteze aparate de taxat în mai multe zone de parcare din municipiu. Primele aparate de taxat se vor monta în apropierea Pieței Mari. „În proximitatea Pieței Mari vom asigura trei zone de parcare contracost. Aparatele de taxat vor funcționa între orele 8-16 – în timpul săptămînii, respectiv între orele 8-14 – în weekend. Prețul care va fi plătit pentru parcare va fi stabilit în următoarele zile. Un sistem identic de taxare va fi implementat și în cazul parcărilor din centrul municipiului, unde parchează permanent aceleași autoturisme. Aceste parcări nu sînt rezidențiale, ci sînt destinate utilizării temporare„, a mai spus primarul Leoreanu.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • site-ist 8 ani

  Eu as fi introdus program 9-14.00

 • cineva 8 ani

  asa…, si scoatem prevederea pt ca sunt prea multe reclamatii. Tare asta!!! Si asa banda 1 este blocata pe tot centrul, hai sa o blocam si pe a doua.

 • ristea 8 ani

  si pe aleia tudor vladimirescu nu ai unde parca din cauza concesionarilor
  puneti parcari cu plata cu pret diferentiat zi noapte
  la blocul 7 cetatenii si-au facut parcari individuale pe spatiile verzi
  mai renuntati la spatiile verzi de linga blocuri si faceti parcari