Barieră cu cartelă la intrarea mașinilor în curtea școlilor

Barieră cu cartelă la intrarea mașinilor în curtea școlilor

 

curte-cnrv-roman-voda-corpbAccesul către LPS și corpurile de clădire ale Colegiului Națională „Roman-Vodă” din curtea instituției ridică anumite probleme legate de accesul mașinilor în parcare, dar, mai ales, pentru siguranța elevilor și cadrelor didactice. Autoritățile locale spun că monitorizează zona, dar, dacă va fi nevoie, vor impune o barieră cu cartelă, asemenea celei de la Primărie, pentru ca traficul să fie optim pentru toată lumea. Primarul Laurențiu Leoreanu dă de înțeles inclusiv faptul că unii părinți ar putea renunța la mașini pentru a-și duce copiii la școală.

„O problemă majoră a fost cea de la Colegiul Național «Roman-Vodă», corpul B – Liceul cu Program Sportiv, cu accederea mașinilor în incintă și care pun în pericol copiii de acolo. Știu că vin părinți foarte grăbiți, dar trebuie să ne gândim și la copiii noștri, dar și la copiii celorlalți, drept pentru care am instituit un punct de monitorizare acolo în zonă. Vom vedea cum se vor desfășura activitățile în momentul acesta prin ceea ce am capacitat acolo. Dacă lucrurile nu se vor desfășura cu rezultatele pe care noi le așteptăm, vom monta acolo o barieră cu cartelă.

Am dorit ca zona să fie mult mai deschisă, dar siguranța copiilor este mult mai importantă decât, să spunem, amenajarea zonei, și fac un apel în acest sens și către cei care vin cu mașinile – terți, dar și profesori și părinți”, a precizat primarul Laurențiu Leoreanu.

Edilul este de părere că și părinții, chiar dacă sunt pe fugă, ar putea să lase mașinile acasă. Oricum, monitorizarea zonei va duce la o concluzie, dacă se impune sau nu montarea unei bariere. „Într-adevăr, părinții își conduc copiii la școală, în primii ani, când ei încep, practic, această activitate instructiv-educativă, dar mi-aduc aminte că eu eram dus de mânuță, pe jos – bine, vremurile sunt cele care sunt, știm că timpul este foarte comprimat, știu că toți ne grăbim, dar trebuie să gândim ca, din această grabă, să nu se întâmple, ferească Dumnezeu, vreun incident neplăcut sau să creăm vreun prejudiciu. Drept pentru care am luat decizia monitorizării mai aplicate acolo în zonă, cu raportări săptămânale, și, funcție de ceea ce se întâmplă, luarea de decizii ulterioare”, a mai subliniat edilul.


COMENTARII

WORDPRESS: 0