Bărbat dus la spital după un incendiu pe strada Smirodava

Bărbat dus la spital după un incendiu pe strada Smirodava

Dimensiune text

 

Joi, 2 noiembrie, la ora 14:20, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un apartament din Roman, de pe strada Smirodava, în zona Stejarului Unirii. Apelantul le-a indicat dispecerilor că se vede ieșind fum pe una dintre ferestrele apartamentului.

„La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere a incendiilor, cu cinci pompieri militari salvatori, și un echipaj SMURD cu o ambulanță de prim ajutor, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman. Colegii mei au intrat în apartament, au găsit proprietarul căzut în bucătărie, în stare de semiconștiență. Acesta a fost preluat de ambulanța SMURD și transportat la Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman”, a afirmat sublocotenent Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Neamț.

Pompierii au intrat în apartamentul situat la etajul al treilea prin forțarea ușii de la intrare. În urma incendiului, a ars mâncarea din tigaia uitată pe aragaz. Cauza probabilă de producere a evenimentului a fost, conform pompierilor, aparatul de gătit lăsat nesupravegheat.

„Bărbatul, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost adus de echipajul de prim ajutor în Centrul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgențe Roman, găsit în apartament, intoxicat cu fum, obnubilat, a fost intubat și internat în secția Anestezie și Terapie Intensivă. Din cauza privării de oxigen, prognosticul este rezervat”, a afirmat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0