Bărbat din Roman, rănit grav de un mistreț la o partidă de vânătoare

Bărbat din Roman, rănit grav de un mistreț la o partidă de vânătoare

Dimensiune text

 

porc mistretJoi, 26 ianuarie, o partidă de vânătoare s-a terminat într-un mod nefericit pentru un bărbat din Roman, după ce acesta a fost rănit grav de un mistreț.

Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, se afla la o partidă de vânătoare organizată pe fondul de vânătoare 44 Bârjoveni, în zona Ruginoasa – Bozienii de Sus, când a fost împuns cu colțul de mistreț. Animalul s-a repezit la vânător după ce acesta tocmai îl împușcase. Vânătorul a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Municipal de Urgență Roman la ora 10.26. Cadrele medicale de la Centrul de Primire Urgențe (CPU) l-au diagnosticat pe vânător cu plagă penetrantă latero-cervicală dreaptă prin agresiune animală, cu posibilă interesare a hipofaringelui.

„În momentul prezentării la CPU, pacientul era conștient, cooperant. După efectuarea radiografiei cervicale, fără leziuni posttraumatice cervicale, pacientul a fost direcționat către ORL pentru hemostază – oprirea sângerării -, urmând ca, ulterior, să fie transferat către Clinica ORL din cadrul Spitalului «Sfântul Spiridon» din Iași, cu care s-a luat în prealabil legătura”, au afirmat reprezentanții Spitalului Roman.

„A fost vorba de o partidă de vânătoare organizată, pentru specia mistreț, în cadrul cotei de recoltă pe care o avem aprobată. Bărbatul accidentat este un vânător vechi, cu 20 de ani de când are armă. Din ce am aflat de la colegii mei, vânătorul este la spital, dar este în afara oricărui pericol. Am rugat colegii să formeze o echipă, iar mistrețul a fost capturat”, a afirmat Marius Grosu, directorul Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Roman.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0