Prima paginăActualitateRural

Bărbat din Ion Creangă, reținut pentru tentativă de omor asupra soției

Bărbat din Ion Creangă, reținut pentru tentativă de omor asupra soției

Dimensiune text

 

Vineri, 3 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 52 de ani a fost victima unei agresiuni.

Conform IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate a reieșit că, pe fondul unor neînțelegeri și al consumului de alcool, un bărbat de 55 de ani, din localitatea Ion Creangă, și-ar fi înțepat soția, de 52 de ani, cu un obiect tăietor-înțepător, în zona omoplatului. În urma evenimentului, femeia a suferit leziuni, fapt pentru care a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

La Spitalul Municipal de Urgență Roman, cadrele medicale au diagnosticat-o pe femeie cu plagă înjunghiată în zona dreaptă a toracelui, cu hemopneumotorax, femeia fiind operată în secția Chirurgie pentru suturarea rănii, unde se afla duminică în stare stabilă, internată în secția Anestezie și Terapie Intensivă, conform reprezentanților unității medicale.

„În urma constatării medico-legale, încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din violență în familie în tentativă de omor. Ancheta a fost preluată de specialişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Neamţ, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ. Vineri, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de omor”, a afirmat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Tribunalul Neamț a admis cererea procurorilor de arestare preventivă a făptașului. „(…) Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Grădinariu Mitică, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 32 raportat la art. 188 Cod penal, cu aplicarea art. 199 Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 4 ianuarie 2020 şi până la data de 2 februarie 2020 inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, se arată în decizia pronunțată sâmbătă de Tribunalul Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0