Banii pentru programul „Casa Verde” s-au epuizat

Banii pentru programul „Casa Verde” s-au epuizat

Dimensiune text

 

casa-verde-panouri-solareJoi, 13 octombrie, sumele alocate judeţului Neamţ pentru programul „Casa Verde”, în valoare totală de 1.899.924,58 lei, au fost epuizate, înregistrându-se un total de 308 dosare, anunță Prefectura Neamț.

Prin programul „Casa Verde”, populaţia beneficiază de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă. Echipamentele finanţate prin programul „Casa Verde” sunt panourile solare şi pompele de căldură, cuantumul finanţării nerambursabile prin AFM fiind în funcţie de tipul instalaţiei.

„Instituţia prefectului a fost informată în permanenţă despre  evoluţia activităţilor din cadrul Programului, asigurându-ne astfel că nemţenii care au dorit să aplice pentru acest program vor beneficia, în cadru legal, de fondurile puse la dispoziţie de guvern pentru implementarea sistemelor de încălzire care folosesc energie verde. În cele patru zile de desfăşurare a Programului, salariaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului s-au mobilizat exemplar, după prima zi depunându-se 169 de dosare, ceea ce ne-a situat pe locul 2 la nivel naţional. După epuizarea sumei alocate judeţului, în cea de-a treia zi am primit o suplimentare de 469.164,58 lei, suma care s-a consumat imediat în ziua următoare. Trebuie să remarcăm şi sprijinul profesionist acordat de către jandarmi Agenţiei pentru Protecţia Mediului, neînregistrându-se incidente”, a precizat prefectul Niculina Dobrilă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0