Prima paginăSocialEducatie

Banii în şcoli circulă doar prin asociaţiile de părinţi

Dimensiune text

Orele de dans, de limbi străine sau de muzică, pe care mulţi elevi le făceau în şcoală ca activităţi extracuriculare, pe banii părinţilor, vor fi continuate, dar cu condiţia ca banii să circule prin intermediul Asociaţiei de părinţi din şcoală, înfiinţată cu statut juridic.

Măsura vine după ce în sistemul de învăţământ au fost numeroase acuze de corupţie, iar profesorii şi învăţătorii au primit interdicţie de la Ministerul Educaţiei de a mai gestiona banii părinţilor, indiferent de activităţile către care erau destinate.

„Este păcat să cădem în extreme şi să privăm copiii de posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile şi de a învăţa lucruri care nu sunt cuprinse în programa şcolară. Atât timp cât părinţii doresc să investească în dezvoltarea copilului lor şi atât timp cât nu sunt forţaţi să dea sumele de bani, nu văd de ce aceste activităţi ar trebui să înceteze. În cele mai multe dintre şcoli există deja înfiinţate asociaţii de părinţi, cu personalitate juridică, şi există părinţi care să aibă pregătirea şi abilităţile necesare de a îndeplini formalităţile necesare gestionării fondurilor”, a spus inspectorul şcolar Maria Ghiniţă, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ.

„Am luat deja măsurile necesare de a gestiona sumele provenite din partea părinţilor prin asociaţie. La noi în şcoală există deja asociaţie, aceasta s-a ocupat şi până acum de sponsorizările venite din partea părinţilor. Nu se pune problema ca aceste activităţi extracuriculare să fie sistate, pentru că vin în avantajul copiilor”, a spus profesoara Maria Campău, director al Școlii „Vasile Alecsandri”.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Nashul 7 ani

  Da… lasati prostiile si palavrageala aiurea.. intrebati-l pe stan cum se strang banii……

 • parinte 7 ani

  E clar cadourile vor curge prin asociatia de parinti . Se gasesc metode de a se da spaga si pe mai departe nu vor ramane SARACELE invatatoare fara cadouri de 1,8,martie, ziua lor si toate celelelte.

  • european 7 ani

   Intodeauna s-au gasiti parinti lingusitori,cu odrasle -problema.Acesti parinti rezolvau problema cerand bani de la ceilalati ca sa faca tot felul de cadouri si servicii doamneloe educatoare si sinvatatoare.La gimnaziu se mai pierd din apucaturile acestea!Oricum spaga,mita,ciubucul se invata din familie si se continua la scoala.Scoala ,insa,este cea mai vinovata pentru ca este platita sa faca educatie viitorilor cetateni.