Prima paginăNeamt

Bani pentru reabilitarea drumului Roman-Piatra Neamț

Dimensiune text

Drumul național (DN) 15D este prins în programul anual de asfaltare al Companiei Naționale pentru Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Săptămâna viitoare, președintele CJ Neamț, Culiță Tărâță, îi va cere ministrului Dan Șova alocarea cu prioritate a fondurilor.

 

 

Anunțul a fost făcut miercuri, la ședința extraordinară a Consiliului Județean (CJ) Neamț, de Emilian Darie, inginer șef în cadrul Secției Drumuri Naționale Neamț, care a prezentat un raport cu privire la starea drumurilor și a lucrărilor de reparații. „În momentul de față, sunt finalizate circa 90% din lucrări. Ce s-a făcut în regie proprie este terminat. Se lucrează la consolidarea drumului DN 15B, pe tronsonul Poiana Teiului – Tîrgu Neamț, lucrare finanțată prin fonduri europene și de la bugetul statului, care este realizată în proporție de 80%. În ceea ce privește drumul DN 17B, lucrările vor fi finalizate în aproximativ două săptămâni”, a afirmat Emilian Darie.

Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț, a cerut detalii despre DN 15D, tronsonul Roman – Piatra Neamț, dat fiind faptul că au fost aprobate lucrări pe o suprafață de 9.000 de metri pătrați. Culiță Tărâță a afirmat că pe acest drum se petrec foarte multe accidente din cauza suprafaței neșlefuite, iar Neculai Pușcașu, consilier județean PSD, a semnalat problema intersecției din localitatea Horia, care este năpădită de buruieni pe care le pasc vacile. „În acel loc pot fi văzuți și țărani care taie iarbă pentru animalele din gospodărie. Sunt județe în care copacii sunt toaletați, șanțurile sunt făcute. Mie nu îmi place cum arată aleile și zonele din Neamț”, a spus Neculai Pușcașu.

„Propun să se întocmească un material cu toate problemele ridicate în ședința de astăzi. Săptămîna viitoare, acestea vor fi prezentate ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Șova”, a precizat Culiță Tărâță.

Finanțarea care se va primi anul acesta pentru DN 15D va însemna asfalt pentru aproximativ 30 de kilometri de drum, porțiunea rămasă urmând a fi asfaltată anul viitor.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • miky 8 ani

    Vestea este buna si propun urmatoarele:- toaletarea arborilor de crengile uscate. -amenajarea in afara carosabilului in ambele sensuri de mers a unei benzi destinate circulatiei utilajelor agricole ,a celor cu tractiune animala si a bicicletelor.- materialul de asfaltat sa fie folosit numai in sco`pul destinat.-supravegherea constructorului pentru ca lucrarea sa se efectuieze de cea mai buna calitate. Va doresc succes.

  • florin 8 ani

    As putea sa pariez cu oricine ca,oeste un an , drumul va arata la fel si vor fi ceruti alti bani pentru reabilitare. Si tot asa, in fiecare an…