Bani pentru proiectele comunei Săbăoani

Dimensiune text

Autorităţile locale au primit fonduri pentru construcţia grădiniţei (foto) din Săbăoani. Modernizarea a unor străzi din Săbăoani şi Traian, a pieţei agroalimentare şi achiziţionarea unei autospeciale pentru misiuni de stingere a incendiilor sunt proiecte care se vor derulate în acest an şi în 2015.

Administraţia publică de la Săbăoani va continua proiectul de construcţie la grădiniţa din comună, la care lucrările sunt sistate de mai mulţi ani, din lipsă de fonduri. După patru ani în care nu s-a mai aşezat o cărămidă, proiectul a primit finanţare prin OG 28/2013 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare. „Lucrările de execuţie la noua grădiniţă au început în anul 2007. După trei ani de lucrări, finanţarea a fost întreruptă. Construcţia fiind ridicată la roşu, am făcut numeroase demersuri la autorităţile judeţene şi la cele centrale pentru a primi banii necesari finalizării proiectului. Construcţia acestei grădiniţe nu este un moft al primăriei, ci o necesitate. Sunt 300 de preşcolari în comună care au nevoie de o clădire nouă. În prezent, copiii sunt nevoiţi să-şi desfăşoare activităţile într-o clădire improprie, în care a funcţionat internatul liceului. Spaţiile în care se desfăşoară procesul de învăţământ sunt înguste, iar scările atât de abrupte încât copiii trebuie îndeaproape supravegheaţi de cadre didactice şi de părinţi pentru a nu se accidenta”, a precizat inginer Valeria Dascălu, primarul comunei Săboani.

Autorităţile locale de la Săbăoani au semnat contractul de finanţare al unui proiect care vizează reabilitarea halei agroalimentare din comună, precum şi modernizarea prin betonare a unui drum din satul Traian. Proiectul are o valoare de 200.000 de euro şi se va implementa prin intermediul Grupului de Acţiune Locală „Valea Siretului”.

Modernizarea străzilor Păcii, Luceafărului şi Muncii, un proiect cu o valoare de 718.000 de lei, este un alt proiect pe care autorităţile locale îl au în vedere.

Tot prin GAL „Valea Siretului”, Primăria Săbăoani va depune un proiect pentru achiziţionarea unei autospeciale pentru misiuni de stingere a incendiilor, cu toate dotările necesare. „Proiectul pentru achiziţionarea autospecialei va fi depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Iaşi. Primăria a avut o autospecială primită ca donaţie din Franţa, producţie 1968, dar vrem să ne dotăm cu o maşină nouă”, a spus primarul comunei Săbăoani.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • adrian 6 ani

    Da sa mergeti din poarta in poarta sa le spuneti cu cine sa voteze ca daca nu nu li se vor asfalta strazile nu este corect doamna primar