Bani mai mulţi pentru Programele Naţionale de Sănătate

Dimensiune text

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ aşteaptă o rectificare bugetară la sfârşitul lunii acesteia, în urma căreia vor fi alocaţi mai mulţi bani pentru programele naţionale de sănătate, dar şi pentru centrele de primiri urgenţe.

 

Banii primiţi de spitalele din judeţul Neamţ pentru medicamentele şi materialele sanitare necesare pentru Programele Naţionale de Sănătate, precum şi pentru centrele de primiri urgenţe, sunt pe sfârşite, astfel că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ aşteaptă o rectificare bugetară din partea Ministerului Sănătăţii, care se anunţă pentru sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

„Am primit asigurări de la minister că vom primi bani mai mulţi pentru programul HIV-SIDA, pentru programul de acordare a laptelui praf, pentru tratamentele tuberculostatice, precum şi pentru Urgenţele de la fiecare spital din judeţ. Aici, mai ales, banii sunt pe terminate, aşa că nevoia de suplimentare de fonduri este foarte mare. Lapte praf, de exemplu, mai avem în depozitele noastre, iar cantitatea existentă este suficientă pentru a acoperi necesarul celor aproximativ 500 de bebeluşi beneficiari din judeţ, pentru lunile august şi septembrie”, a declarat Constantin Oprea, directorul economic al DSP Neamţ.

Până în acest moment, DSP Neamţ a primit peste cinci milioane de lei pentru tratamentul celor aproximativ 400 de bolnavi HIV-SIDA din judeţ.


COMENTARII

WORDPRESS: 0