Prima paginăSocial

Bani europeni pentru un centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, în Roman

Bani europeni pentru un centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, în Roman

Dimensiune text

 

 

Consilierii locali romașcani sunt convocați vineri, 28 iunie, de la ora 10, într-o ședință de îndată, cu un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi, cel de aprobare a documentaţiei tehnico-economice, a indicatorilor tehnico-economici, a proiectului şi a cheltuielilor ce vor fi efectuate în cadrul proiectului şi a acordului de parteneriat „CARE – Comunitate pentru Alternative familiale, Recuperare şi Egalitate”, Obiectivul de investiţii: „Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi”, centru ce urmează a fi amenajat în fosta clădire a secției de Boli contagioase a Spitalului Roman, de lângă Sala Sporturilor. Proiectul va fi depus pentru finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.

Prin Hotărârea Consiliului Local Roman nr. 264/2017 s-a aprobat încheierea unui parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ, în scopul înfiinţării unui Centru de zi de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi şi construirea a trei case de tip familial pentru copiii rezidenţi în serviciul existent în Complexul „Romaniţa”, astfel că DGASPC Neamţ, în parteneriat cu Municipiul Roman, va aplica pentru finanţarea activităţilor necesare proiectului „CARE – Comunitate pentru Alternative familiale, Recuperare şi Egalitate”, unul dintre obiectivele de investiții fiind „Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi” de la Roman.

„Prin implementarea acestui proiect, având ca obiect clădirea publică din bulevardul Roman Muşat, nr.78, se estimează că vor fi realizate şi o serie de obiective cu impact social important pentru locuitorii Municipiului Roman: beneficiarii direcţi ai serviciilor acordate de Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi sunt copiii cu dizabilităţi din casele de tip familial, copiii cu dizabilităţi proveniţi din familii defavorizate, cu risc crescut de excluziune socială, copiii cu dizabilităţi proveniţi din familii monoparentale, precum beneficiarii indirecţi – părinţii şi familiile acestora. Prin centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilităţi se doreşte asigurarea unor servicii de abilitare / reabilitare, educaţie şi recreere / socializare, dezvoltare timpurie şi integrare socio-familială pentru copiii cu dizabilităţi din casele de tip familial, pentru copiii cu dizabilităţi aflaţi în risc de separare de părinţi, precum şi oferirea de servicii de educaţie parentală şi consiliere psihosocială pentru familiile acestor copii, atât în vederea depăşirii situaţiilor de dificultate, cât şi a reconcilierii vieţii de familie cu activitatea profesională”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut vineri de consilierii locali romașcani.

Valoarea totală a obiectivului de investiție de la Roman (inclusiv TVA) este de 2.191.185,40 lei, din care suma eligibilă este 1.167.328,47 lei. 98% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor, în sumă de 1.143.981,90 lei, urmează a fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, finanţare nerambursabilă, iar 2% din totalul cheltuielilor eligibile, de 23.346,57 lei, din bugetul local al Municipiului Roman. Cheltuielile neeligibile urmează a fi în sumă de 1.023.856,93 lei. Durata totală de realizare a proiectului este preconizată a fi de 36 de luni.

Proiectul de hotărâre detaliat poate fi consultat pe site-ul Primăriei Roman, la adresa: https://primariaroman.ro/consiliu_local/sedinta-de-indata-a-consiliului-local-roman-din-28-iunie-2019/.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0