Prima paginăActualitate

Bani de la UE pentru localitățile afectate de inundațiile din 2010

Dimensiune text

În cadrul unei videoconferințe, ministrul Berca a spus că localitățile afectate de inundații vor primi bani de la UE. Prefecții au fost atenționați să amenajeze drumurile și să garanteze siguranța credincioșilor în timpul sărbătorilor de Paște.

 

 

Localitățile afectate de inundații în vara anului 2010 ar putea primi bani de la Uniunea Europeană pentru finanațarea unor „operațiuni de urgență”. Afirmația a fost făcută marți dimineață, de ministrul Administrației și Internelor, Gabriel Berca, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții. Banii pe care ar urma să-i primească localitățile provin din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Administrațiile localităților afectate de inundațiile din 2010 vor trebui să întocmească documentația care să însoțească cererea de finanțare, actele urmînd a fi depuse la Prefectură. În cadrul videoconferinței, prefecții au mai fost informați cu privire la procedurile de urmat pentru accesarea de subvenții din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru finanțarea operațiunilor de urgență legate de inundațiile din anul 2010 din România. În context, s-a accentuat importanța transmiterii dosarelor de aplicare în cel mai scurt timp.

Videoconferința a continuat cu dispunearea unor măsuri pentru asigurarea unui climat de liniște publică cu ocazia Sărbătorile de Paște. O atenție deosebită în perioada sărbătorilor de Paște va fi acordată măsurilor pentru asigurarea ordinii publice, în localitățile unde urmează a fi organizate manifestări religioase, în stațiunile turistice și zonele de agrement.

Gabriel Berca a insistat ca, la nivelul unităților administrativ teritoriale, să se efectueze lucrări pentru întreținerea și repararea drumurilor, dar și curățirea albiei rîurilor și a digurilor, cerînd prefecților să verifice realizarea acestora. Totodată, ministrul a subliniat necesitatea unei mai bune implicări pentru prevenirea incendiilor de vegetație, amintind de eforturile umane și financiare depuse la nivelul MAI pentru soluționarea situațiilor de urgență apărute în ultima perioadă.
De asemenea, ministrul a solicitat prefecților și autorităților publice locale acțiuni concrete pentru ca, în piețe și în zonele special amenajate, comercializarea produselor alimentare să se realizeze în condiții de deplină igienă, respectînd cadrul legal. În acest sens, el a cerut Direcțiilor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să intensifice controalele în unitățile de profil și să verifice legalitatea activităților comerciale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0