Bani de la stat pentru crearea de noi locuri de muncă

Bani de la stat pentru crearea de noi locuri de muncă

Vin banii pentru motorina din agricultură
Ce bani primește de la pacienți medicul de familie
75.000 de lei pentru centrele de permanență

 

bani leiLuni, 8 august, Ministerul Finanţelor Publice a dat startul sesiunii de înregistrare a cererilor de finanţare pentru stimularea investiţiilor care vor genera noi locuri de muncă, într-o nouă schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională.

Cererile de acord pentru finanţare în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă se înregistrează din 8 până în 22 august 2016. Bugetul alocat sesiunii este de 113 milioane de lei. Cererile, însoţite de documentele justificative, se transmit prin poştă sau prin servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucureşti. Pe plic se menţionează: „Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin H.G. nr.332/2014”.

Înregistrarea cererilor la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice se realizează exclusiv în perioada 8-22 august 2016, în caz contrar sunt restituite şi nu sunt luate în considerare. Analiza cererilor de acord se face după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanţă ordinea în care au fost înregistrate.

Selectarea se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului

În prima etapă de evaluare, Ministerul Finanţelor Publice verifică îndeplinirea condiţiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate şi calculează un punctaj în vederea încadrării în bugetul alocat schemei. Selectarea se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut. Etapa se încheie în maxim 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii de înregistrare, iar rezultatele sunt publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Întreprinderile selectate în prima etapă transmit, în maxim 30 de zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, planurile de afaceri, însoţite de restul documentelor justificative, în vederea analizării viabilităţii proiectelor şi a emiterii acordurilor pentru finanţare.

„Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Până în prezent, în baza schemei, au fost aprobate 24 de proiecte de investiţii care vor genera 4.024 de noi locuri de muncă, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 109,6 milioane de lei”, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

Toate informațiile necesare pentru accesarea finanțării nerambursabile sub formă de ajutor de stat se găsesc accesând acest link de pe siteul Ministerului Finanţelor Publice.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!