Prima paginăActualitateNeamt

Bani de la Guvern pentru cei afectați de inundații

Dimensiune text

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care judeţul Neamţ va primi fonduri pentru reparaţii în urma inundaţiilor. În actul normativ aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri se prevede alocarea unei sume din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, prevăzut în Bugetul de stat pe anul 2014, pentru unităţi administrativ-teritoriale afectate de calamităţi naturale produse de inundaţii. Este vorba de alocarea a 169.361.000 lei pentru remedierea pagubelor produse de inundaţii, în judeţele: Argeş, Botoşani, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

„Alocarea de fonduri pentru judeţul Neamţ vine ca urmare a unui efort colectiv, de echipă. Mă bucur că demersurile noastre, care nu au fost puţine, au avut efect şi că judeţului Neamţ i s-au alocat fonduri. La Prefectură încă nu au ajuns documentele prin care să ni se comunice suma alocată, dar noi am cerut Guvernului României, prin Ministerul Administraţiei Publice şi Dezvoltarii Regionale, 3.600.000 de lei”, a afirmat prefectul Vlad Angheluţă.

Acesta a precizat că vestea primirii de fonduri este cu atât mai bună cu cât Guvernul nu a mai alocat bani judeţului Neamţ din anul 2011.

COMENTARII

WORDPRESS: 0