Prima paginăSocial

Bâlciul a adus şi bani, dar autorităţile au permis comerţul peste tot

Bâlciul a adus şi bani, dar autorităţile au permis comerţul peste tot

Dimensiune text

 

balciDeşi consilierii locali au aprobat, la propunerea primarului Laurenţiu Leoreanu, ca, la ediţia din acest an a bâlciului, comerţul stradal să se facă doar în bazar şi în parcarea din faţă, nu s-a ţinut cont de nimic, iar pe strada Renaşterii comercianţii şi-au văzut de treabă.

Sâmbătă, 6 august, în ultima zi de bâlci, pe strada Renaşterii se făcea comerţ. Intens. În faţa fiecărei proprietăţi erau tarabe cu diferite produse. Este drept, faţă de anii anteriori, tarabele au fost amplasate pe trotuar, nu şi pe stradă. Poliţiştii locali au blocat, în această zi, circulaţia auto de la intersecţia străzilor Bogdan Dragoş cu Ecaterina Teodoroiu, dar restricţii erau şi pe străzile lăturalnice ce duceau spre bazar.

Conform autorităţilor, din activitatea din bâlciul din acest an s-au încasat 116.170 lei. „Singura cheltuială pentru organizare a fost de 15.000 lei, pentru închirierea unei suprafeţe de teren de la SC Hidroterm pentru amplasarea corturilor cu haine de piele, blană şi căciuli de blană. Banii sunt sursă la bugetul Direcţiei Administraţiei Pieţelor, iar încasările din acest an se înscriu în tendinţa anilor anteriori, ridicându-se peste suma de 100.000 de lei”, a declarat Constantin Cudalb, consilier al primarului Romanului.

Luna trecută, primarul Laurenţiu Leoreanu spunea că îşi doreşte să se schimbe comerţul pe străzile adiacente bâlciului, iar orice solicitare trebuie aprobată de Primărie. Deşi propunerea sa a fost ca bâlciul să se desfăşoare numai în bazar şi în parcarea din faţă şi în curtea societăţii din imediata apropiere, pentru a se evita o eventuală blocare a maşinilor de intervenţie, în fapt s-a făcut comerţ ca pe timpuri, cu mai mult spaţiu pentru oameni şi pentru autoturisme.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0