Balastiere în neregulă

Dimensiune text

În cursul lunii iunie, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au desfăşurat o acţiune de control care a avut ca scop verificarea respectării normelor de securitate în muncă în industria extractivă.

În prealabil, inspectorii de muncă au desfăşurat o campanie de informare în rândul societăţilor cu acest profil. Au fost verificaţi cinci angajatori, ocazie cu care s-au constatat şase neconformităţi şi s-au dispus tot atâtea măsuri de remediere. La cei cinci angajatori s-au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi în valoare de 7.500 lei şi patru avertismente. Cele mai frecvente deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost: lipsa semnalizării de securitate la balastieră şi carieră, lipsa întrerupătorului de oprire montat în lungul benzii transportoare, precum şi lipsa clauzelor de securitate şi sănătate în muncă menţionate în contractele de prestări servicii.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • anton 7 ani

    balastierele in ultimii 20 de ani au provocat un dezastru natural ireparabil , sunt toti pasibili de pedeapsa capitala si confiscarea averilor , petru ei si cei care i-au favorizat la nivel de administratii locale .